7 Eyl 2017

7.9.2017 | Gözlüklü Şirin


Bugün göz muayenesi oldum. Derecem az bir miktar yükselmiş maalesef. Kısa bir süre sonra ücretsiz gözlük hakkım yenilecek dolayısıyla yenisini almak için onu bekleyeceğim. Eğer bilmiyorsanız açıklayayım  optik gözlük kullanacaksınız Devlet size bir yakın bir uzak gözlüğü olmak üzere 2 adet çerçeve ve camı ücretsiz veriyor. Süresi 3 yıl okuyor bu gözlüklerin.

Hala iş arıyorum. Zira tatil boyunca bulamadım ve kredim haziranda kesildi. Biraz zorlanacağım kesin ancak, mezun olunca tam ortada kalacağımdan şimdiki halime bin şükür.

Tatilde iyice artırdığım sigarayı bıraktım. Zira dişlerimin sarı olmasından nefret ediyorum. Çünkü bir insanda ilk gözüme takılan kısım dişleri. Dolayısıyla kendi dişlerime de takılıyorum. Gerçi kemik rengim tam beyaz değil. Yani ne yaparsam yapayım durum pek değişmiyor.

Şu sıralar Gülse Birsele çok pis takmış durumdayım. Yazlık adlı kitabı yüzünden aslında bu takıntı. Dobra dobra yazıyor ya ondan. Heyt be Gülse ablama bak diyesim geliyor bazen.

Gülse demişken Hürriyet Gazetesi, Hürriyet Gazetesi demişken Melis Alphan ve son dönemde gündemde olan ensest ilişki iddiaları geliyor aklıma. Tam olarak resmi olmayan rakamlara göre Türkiye'de %40 ensest ilişki yaşanıyor-muş. Bunların büyük bir kısmı gönülsüz yani istismar. Bu duruma bir çözüm bulunmalı. Zira Türkiye gerçekten tehlikeli bir ülke oldu artık.

Benim günüm ve günde aklımdan geçenler böyleydi. Sizler neler yapıyorsunuz? Ne düşünüyorsunuz? Bilmek istiyorum. Yazın lütfen.

Sağlıcakla kalın.
Aslıhan 
Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

10 yorum:

  1. Cezaevinde çalışmış şimdi de adliye de çalışan bir psikolog olarak bu tarz cinsel suç vakalarını çok görüyorum maalesef eğitim şart ahlak dersi şart..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen. Allah kolaylık versin mesleğiniz oldukça zorlu.

      Sil
  2. Gözlük kullanmayı hep istemiştim çocukken ama bana hiç yakışmıyormuş. Neyse ki diyorum, dualarım kabul olmamış...Bende iş bulamayan bir tek benim sanıyordum. Şimdi okul da başlıyor, yazı bomboş geçirdim. İnanamıyorum kendime o.O En kısa zamanda gönlüne sinen bir iş bulabilirsin umarım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende istemiştim, yakışmıyor fakat nasıl olduysa duam tutmuş :) sanki herkes çok kolay iş buluyormuş gibi değil mi? Hayırlısı ile isteyen herkes için inşallah :))

      Sil
  3. Ben de uzağı göremediğim için gözlük kullanıyorum. Şu anki gözlüğümü alalı 2 sene oldu. Eskiden 2 yılda bir hakkımız yenilenirdi, şimdi 3 yıla çıkarmışlar. Hiç iyi olmadı bu.

    Biliyor musun dişlerin gerçek rengi beyaz değilmiş. Yani o reklamlarda bize dayatılan renk doğal değil. Zaten dişi beyazlatma işlemi de dişe zarar veriyor. Bu yüzden çok takılma derim.

    Bu hafta işe başladım. Tatil modundan çıkamadığım için 4 gün çalışmak bile çok yordu beni. Neyse ki hafta sonu geldi :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Ben 6 ayda bir gözlüğümün üzerine basıyorum 2 yıl bile az aslında :D

      O kadar beyazlık istemiyorum da bazılarının gerçekten beyaz oluyor. Kapitalizm azlığı ideal olarak gösteriyor orası ayrı.

      Şükür et ablacım. Yakında alışacaksın nasılsa. Haftasonu popüler tabirle "harika bir detay" değil mi sence de?

      Sil
    2. Bende 10 yil gözl\k kullandiktan sonra bıktım artik ve şu meshuuuurr çizdirme ameliyatini oldum.Yillarca boşa korkmuşum meğerse😬😬Şu an yüzde yüzelli görüyomusum😁😁

      Sil
    3. Geçmiş olsun allah bir daha vermesin :) bakalım nasipse düşünüyorum

      Sil
    4. Yorum için teşekkür ederim ayrıca :)

      Sil