21 Eyl 2016

TELEFONUMDAN NOTLAR #1


Zaman zaman beğendiğim şeyleri not alıyorum.Bunlar bazen okuduğum bir kelime bazen duyduğum bir müzik gibi şeyler oluyorlar. Sonrasında unutmuşsam bile notlarım imdadıma yetişiyor. Özellikle boş zamanlarımda notlarımı inceliyorum ki boş zamanımı da verimli kullanayım. Hatta bazen güzel bir filmi bu notlarım sayesinde izliyorum.Bugün baktım ki  çok fazla not almışım sizlerle de paylaşmak istedim. Aslında vakti zamanında Değmesin Yağlı Boya benzeri bir paylaşım yapmıştı aklımda fikir olarak hala kalmış. Bir nevi esinlendim yani.  Not aldığım sırayla ilerleyeceğim.Dolayısıyla karışık ve uzun olacak lütfen kusura bakmayın.


Endeavour yazıp bırakmışım.İlk anda neden not aldığımı hatırlayamadım.İnternette arattığımda ilk çevirisi çıktı.Anlamı gayretmiş.Tam benim gibi kronik bir üşengeçe göre değil mi? Sonradan alt başlıklara bakınca anladım. Endeavour  2012de başlayan ve hala devam eden ingiliz yapımı bir polisiye-imiş. Her bölümde bir olayı çözüyorlar.Sherlock ve benzeri öyküleride çok severim.Hakkındaki övgüleri duyunca da not almış unutmuşum. İlk fırsatta izlemeye başlıyacağım.





Yaren Doğan Darbe zamanı İnstagramda kendisi bir askerle smule  üzerinden düet yapmıştı.Sesini çok beğenmiştim diğer şarkılarına bakmak için ismini not almıştım.Sonradan baktım ama bahsettiğim düet kadar sevemedim. Hala notlarımdan silmemişim ama. Dinlemek isterseniz bahsettiğim video bu.
Askerin duruşu insanı hüzünlendiriyor.


Ruhlar Bölgesi (Insidious) 2010 yapımı bir korku filmi.Bir sitede astral seyahat hakkında en iyi filmlerden biri olduğunu okumuştum.Daha sonra konusuna baktım ama korkmaktan korktuğum için izlemedim.Saçma bir cümle oldu biliyorum ama bahsettiğim şey bu tür filmleri - garez mesela-izledikten sonra paranoyaklaşıyorum. Uykuya dalmadan gelen sesleri falan başka şeylere yoruyorum.Bu yüzden izleyemiyorum.Ama meraktan notlarımda duruyor öylece.Bu tür filmleri seviyorsanız izleyin.Sonra da bana anlatın tamam mı?


"İnsan sırt çantasına her şeyi doldurup gidebilmeli" Sadeleşme üzerine araştırma yaparken süslü sözlükte bu cümleyi okudum.Çok beğendim.Hiç bir yere bağlanacak kadar kadar eşyan olmamalı ki vakti geldiğinde kendini alıp gidebilesin. Hüzünlü durduğunu biliyorum ama bana bunu çağrıştırdı.Sadeleşmeye gelecek olursam,bence harika bir şey.Etrafın ne kadar minimal düzeyde kalırsa sen ve fikirlerin o kadar çoğalıyorsunuz.


Uzaklarda Arama Türkan Şoray'ın çok konuşuln filmi.Aslında geçen akşam Tv'de çıkmıştı ama başından itibaren seyretmeyince -böyle bir takıntım var- gerisini de seyretmedim.Fakat annem izleyip çok beğendiğini söyleyince ve sonrasında senaristliğini Onur Ünlünün yaptığını görünce  not aldım. Kesinlikle izleyeceğim. Türkan hanımın oyunculuğu kadar övülen yönetmenliği ve Onur Ünlünün ünlü senaryolarından dolayı beklentim çok yüksek bu filmden.İzleyince blogda da yazabilirim.



Yukarıda bahsetmiştim.Beğendiğim müzikleri de not alıyorum.Bazen shazamlayarak bulduklarımı daha sonra dinlemek için not alıyorum.Onun dışında beğendiğim müzikleri not almamın en büyük neden spofity free kullanmam. Çevrimdışı kullanmam ne yazık ki mümkün değil.Ayrıca oldukça şarj yiyor. Bu yüzden mp3 çalara indirip dışarı çıkarken yanıma onu alıyorum.İşte bu müziklerden iki tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum.


Bir sana bir de bana  zaten uzun zamandır dinlediğim bir parça.Ancak indirmemiştim.Mutlaka dinlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca sizlerin de tavsiyelerinizi bekliyorum.

                                         

Heartstrings aslında eski bir kore dizisi. 1-2 bölüm izlemiş bırakmıştım.17 yaşında hangi kafayla bıraktım nedenini bilemiyorum :) İnstagramda bir repliğini görüp not aldım.Yakın zamanda izlemeyi düşünüyorum.


Bu sözüde Kedili Ajanda 2016'da yapacaklarımı yazarken Madam Bovary'nin yazarı Flaubert'in bir sözünü görüdüm hoşuma gidince  fotoğrafını çekmiştim.



Ve sonuncusuna geldik.Bütün notların içinde en değerlisini paylaşmak istiyorum.Ben okuyunca çok umutlandım.İnanıyorum ki sizde de aynı etkiyi yaratacak. Geçenlerde kütüb-i sitte programı indirdim.Konularına göre ayrılmış olduğu  için kafama takılanları kolayca bulabiliyorum.Zihnimde tutmamda daha kolay oluyor. İlk bölüm af ve mağfirt hakkındaydı.Ve ilk hadis şimdi yazacağım hadis.


Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki: 

"Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teala hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı." 


Müslim, Tevbe, 9, (2748), Tirmizi, Da'avat 105, (3533)










Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

10 yorum:

  1. Aslıcım notlar ne güzel. Bende seviyorum bu notları almayı. Hatta senin notlarından da kendime notlar çıkardım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim canım benim :) teşekkür ederim

      Sil
  2. ahhh o not defteri hem yanımda not defteri taşıyorum hemde cep telefonun not bölümünü dolduruyorum. okumayı okuduklarımdan notlar almayı seviyorum galiba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende çok seviyorum :) sanırım ilk defa yorum yapıyorsun :) hoş geldin yorum için teşekkür ederim

      Sil
  3. Çok güzel bir yöntem geliştirmişsin. Ben o şeyi hatırlamak için o an ne düşünüp ne yapıyorsam aynı şeyi yapmaya başlıyorum, canım çıkıyor bulana kadar. Ama buluyorum da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) mental egzersizler gibi kendinize yol işaretleri bulmuşsunuz :) o noktalardan geçmeyince bulunmayabilir.

      Sil
    2. Mental egzersizini sizden duyuyorum ilk kez ama iyi bir yöntem değil haberiniz olsun :) Ayrıca bu terimi blogsözlükte paylaştınız mı, paylaşmadıysanız paylaşın hemen :)

      Sil
    3. Aslında dil öğrenme konusunda oldukça işe yarıyorlar. Kelimeyi türkçe terimlerle ilişkilendirince hatırlamak daha kolay olur :)

      Sil
  4. Benim notlar bölümüne tek bir harf yok :) gariptir ama nedenini kendime sorar oldum :) birden bu soruyu sordum kendime nedense :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki kafanıza takılanları hatırlıyorsunuzdur. Yada çok meraklı değilsiniz olabilir yani :D yorum için teşekkür ederim

      Sil