5 Ara 2016

TOMBUL GEVEZE BALIK

İlk okulda bir gün öğretmenimiz bir hikaye anlatmaya başladı. Bu hikaye denizlerde yüzüp duran balıklarla ilgiliydi. Her birimizin karakterlerine göre balıklar uydurmuştu. Kırmadan bir hikaye yoluyla yanlışlarımızı anlatıyordu. Ben tombul, çok soru soran ve çok konuşan zeki balıktım. 
Yine o yaşlarda kafayı yiyeceklerle bozmuştum. Dedemin yoğurduna deterjan ve kar yemeği seven bir tanıdığımızın bir tencere dolusu karına tütün kolonyası dökmüştüm. İkisi de ölebilirdi ama ben sadece haylaz bir çocuktum. 

Ve  öfke nöbetleri. depresyonlar, erteleme huyu, sabırsızlık, konsantrasyon sorunu, aklına ilk geleni söylemek bazen lafı kesmeler, her şeyden çabuk sıkılmak, zekaya göre yeteri başarı gösterememek...  Ve karakterim sandığım binlerce şey. Sorunları olan bir ergen ve gençtim. 

En önemlisi kitaplarıma odaklanamayan bir okur, blog yazamayan bir Bloggerdım. 

Bunların hepsi ne biliyor musunuz? Dehb yani dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu. Annem ve babam, öğretmen, ergenlikte aynı şikayetlerle gittiğim çayıyla benden çok ilgilenen psikiyatrım ve ben. Hiçbirimiz şüphelenmedik. Taki geçen yazımda bahsettiğim gibi doktora gidene kadar. Artık ilaç kullanıyorum ve inşallah tüm sorunlar çözülecek. Gerçi blog yazarak biraz olsun etkilerini kırmışım. Düzenli bir şeyler yapmak günlük hayata etkisini azaltıyor hastalığın. 

Ardından diyetisyene de gittim. Ben sanırım mutsuz oldukça yemek yemişim ve artık mutsuzluğa doydum. Kendim için bir şeyler yapma vakti geldi. Artık içimi mutlulukla doldurmak istiyorum. Ve inşallah yapacağım.

Şu aralar durumum bundan ibaret anlayacağınız. Son bir şey benim için dua edin olur mu? Şu sıralar çok ihtiyacım var. Biliyorum hepimizin var bende edeceğim inşallah :)  

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Selametle 
Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

22 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun Aslıhan inan senin için dua edeceğim ❤️

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun Aslıcım. Bende de türlü şey var sende bana dua et lütfen. Bu hayatta herşey geçer meraklanma Allah başka dert vermesin. Öpüyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım :) cümlemiz için hayırlısı olsun inşallah :) bende öpüyorum sevgiler ❤

      Sil
  3. Geçmiş olsun canım.. Bunlar atlatılmayacak şeyler değil,sen yeterki iste.. Ve evet kendin için birşeyler yap.Yazmak mutlu ediyorsa hep yaz, kilo ver yeni alışverişler yap.Bunları yaptıkça daha çok hoşuna gidecek kendinle ilgilenmek.. ve daha çokmutlu olacaksın..sadece inan...ve iste başarabileceğinden eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut veren yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Efendim, geçmiş olsun. Eminim ki en kısa zamanda mutlu ve huzurlu günlere kavuşacak ve burada yazarak paylaşacaksınız. O yazıyı merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hatta en büyük teşekkür size efendim :) yardımınız olmasa bu yazıda olmayacaktı

      Sil
  5. Senin için her şeyin yolunda gitmesi için dua edeceğim canım.

    YanıtlaSil
  6. Aslıhancım, sen aynı bana benziyorsun :) Cidden bak benziyorsun. Deprasyon, kilo, haylazlık hepsi bende de var(dı). Sana bi tiyo, az az ama sık sık ye..
    Dualarım seninle kuzucum. Sen hep mutlu ol. Öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım sende çok çok mutlu ol inşallah :)) bende öpüyorum

      Sil
  7. dua edicim tabiiiiii. hadiiii başarırsın yaaa :)

    YanıtlaSil
  8. Benim tatlı arkadaşım. Çok geçmiş olsun ve merak etme hepsi geçecek. Kendin için bir şeyler yapmaya karar vermen müthiş. Bu zorlu süreçte dualarımla hep yanında olacağım. Asla pes etme. Allah kolaylık ve kuvvet versin. Mutlaka bize yaz... Hatta yazılarını arttır. Canın sıkıldıça 1-2 paragraf da olsa yaz... Kocaman sevgiler kuzum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun canım senden :) inşallah hepsini yapacağım sevgiler :))

      Sil
  9. çoook geçmiş olsun, umarım geçer :)

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun ^^ benim de dikkatim çok dağınık ama benimkisinin nedeni d vitamini eksikliği - miş - , söyleyeceklerimi filan çok unutuyorum birde konuşurken çok konuyu alakasız yerlere getiriyorum :D
    Birde dedenin yoğurduna detarjan koyduğunu nasıl anladılar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol cancağızım :) sana da geçmiş olsun :) ayran yaptılar tahmin edersin ki köpürdü :D

      Sil