25 Ara 2016

ÖLMEDEN ÖNCE YAPMAK İSTEDİKLERİM

Merhaba. Bugün nasılsınız bakalım?  Şahane bir kahvaltı edip kitabınızı alıp köşeye mi geçtiniz? Yoksa daha yeni mi uyandınız? Belkide bir türlü izleyemediğiniz diziyi izliyorsunuz :) 

Ben bugün umutlu uyandım ardından ıvır zıvır şeylerle uğraşırken uzun zamandır yazmayı istediğim bu yazıyı yazmak istedim. Hatta bir süre önce pinterestte bir liste oluşturdum. Malum ne zaman nasıl öleceğimiz belli değil. Ne zaman geleceği belli olmayan bir günden önce istediğim her şeyi yapmak istiyorum.


Ölmeden önce yapılması gerekenlerin ilki öbür tarafa hazırlık ne de olsa. Umreye de gitmek güzel olur ama benim asıl istediğim hacc vazifesini yerine getirmek.


Aslında bu maddeyi gerçekleştirdim. Ama 1 kez daha gitmek ve istediğim her kitabı almak istiyorum.



Bilenleriniz vardır okulu uzattım. İnşallah seneye mezun olmak istiyorum. 7 senede tamamlama hakkı var fakat o kadar olmasın :)


Bu maddeyi daha önceki bir yazımda yazmıştım. Şimdilik bir plağım var. Bir koleksiyon yapmayı umuyorum.


Bitirip çerçeveletmek istiyorum. Gri bir duvarın üstüne kaplumbağa terbiyecisi puzzle tablosunu düşünsenize...



El yazım güzel olmasa da duygularımı daha iyi yansıttığımı düşünüyorum. Mesela sinirliysem harfler birbiri ile çatışıyor. Çok sakinsem başlarını eğiyorlar. İtalik yazıyorum. Bu yüzden elimle yazmayı seviyorum. Aynı şekilde okumayı da seviyorum. Karşımdakinin karakterini okuyorum böylece.



Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Anları yakalamak sonrasında o anların seyyahı olmak harika bir şey. Kaliteli bir çekim daha iyi olacak.


Gerçi bunu bir kaç defa gerçekleştirdim ama insanları mutlu edebilmeyi tekrar isterim :) 


Kaybolmak gibi bir tehlikesi olsada hiç bilmediğim bir yerde bir sokakta sek sek oynamak isterdim. 


Kendi kendini açıklayan bir madde oldu bu :) boyumun 1.67 olduğunu düşünürsek aşağı yukarı - benim kıt hesabımla- 500 kitap ediyor. Okumuşumdur diye düşünüyorum ama tamda emin değilim en iyisi listesini yazmaya başlayayım 

Şimdilik böyle. İlerleyen günlerde güncelleyeceğim inşallah :) sizlerinde listelerinizi öğrenmek isterim. İyi akşamlar dilerim 




Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

54 yorum:

  1. çok güzel bir liste inşallah hepsini gerçekleştirirsin canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) inşallah hepimizin bütün istekleri olur :)

      Sil
  2. Çook güzel bir yazıydı canım. Sana plak gönderebilirim istersen babam da meraklısıdır. Ayrıca her şeyin üstesinden gelip tüm istediklerini yapacağına eminim. Sevgiler ♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim mavi(benim için hep mavisin). Seninde öyle olduğunu biliyorum. Normalde başka birşey olsa kabul etmem ama konu plaksa çok isterim ❤ teklif ettiğin için çok teşekkür ederim

      Sil
  3. ayyyy bak okulunu bitir en önemlisiiii hadiiii işallah :) bin parça yaptım da baksana beşbin de yaptım onu yap asıl ve duvara as nefis oluyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah deep :) ay gerçekten çok mu güzel oluyor? bir anda aklıma soktun durduk yere hedef büyüttürdün teşekkür ederim

      Sil
    2. güzel tabii ya ve zor deil ki. bin parça çok kolay yaaa bir günde biter ki. bak beşbin daha güzel. bir deee, yaparken teknikler var iştee, önce şekillere göre ve renklere göre ayırcan başlamadan önceee :)

      Sil
    3. Tamam öğretmenim mutlaka uygulayacağım :))

      Sil
  4. Çok hoş maddeler gerçekten, birkaçını olmayan 'ölmeden önce yapmak istediklerim' listeme ekledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) birgün sende paylaşırsan zevkle okurum :))

      Sil
    2. Ayrıca inşallah bütün dilekleriniz olur :)

      Sil
  5. Benim de en çok yapmak istediğim şeylerden biri hac ve umre vazifesini yerine getirmek :) İnşaallah olur

    YanıtlaSil
  6. Hepimizin yapmak istedigi o kadar cok sey oluyor ki bazen, yaa sunu da yapsam, bunu da yapsam diye diye uzatiyoruz isteklerimizi. Insallah tum istediklerini yapma firsati gecer eline. Rabbim nasip eder de Hacc'a gidersen insallah, dualarinda bizi de unutma. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Gerçekten doyumsuz canlılarız :) ama her şeyi yapabilen rahmeti ve bereketi bol tek bir güç tek bir yaratıcı olduğunu bilince tüm istekleri sıralıyoruz :) inşallah cümlemizin eline geçer :) unutur muyum? Sende unutma :))

      Sil
  7. Gülümseyerek okudum. Her isteğinin gerçekleştirilebilir olduğuna inanıyorum. İnşallah en yakın zamanda gerçekleştirebilirsin canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim inşallah hepimiz isteklerimize kavuşabiliriz :)

      Sil
  8. Ne güzel bir liste. Hayatta hiç böyle listelerim olmadı. Nasip işte. Behçet Necatigil gibi 'vakit olmadı' diyelim. Bu yaştan sonra da gerek yok deyip geçiyorum. Bazılarını yapmış olmaktan, bazılarının benzerlerini yapmış olmaktan kaynaklanan bir melâl hali belki de.
    Keyifli bir yazı olmuş. Kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel gerçekleştirmiş olmanız hocam :) çok teşekkür ederim :)

      Sil
  9. Çok Şirin bir liste olmuş bu ☺

    YanıtlaSil
  10. Yapmak istedigin seyler Cok guzel. Hepsine de inshh Ruhunu teslim etmeden en guzel sekilde yasarsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim inşallah hepimiz isteklerimize kavuşabiliriz :))

      Sil
  11. İnşallah bir gün hepsini gerçekleştirebilirsin. Hiç becerebileceğimi sanmamakla birlikte günün birinde çok parçalı bir puzzle'ı ben de bitirmek istiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) inşallah hepimizin bütün istekleri olur :)) sen beceremeyeceksen ben kendimi atayım :))

      Sil
  12. İnşallah hepsini gerçekleştirirsin canım benim. Allah sana sağlıklı uzun ömürler nasip eder de hepsini yapmak için bol bol vaktin olur umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Allah cümlemize inşallah hayırla geçirdiğimiz sağlıklı güzel ömürler nasip etsin :)

      Sil
  13. En güzelini en başa yazmışsın. Rabbim gitmek isteyen herkese nasip etsin inşallah. Diğer dileklerinin de gerçek olması dileklerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmasını ilk istediğim de o :) inşallah :) çok teşekkür ederim

      Sil
  14. fotoğraf makinesi almak benim de hayalimdi, inşallah en kısa zamanda alırsın, gerçekten fotoğraf çekmeyi seviyorsan iyi ki almışım diyorsun her seferinde ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hayırlısı ile alırım:) çok teşekkür ederim. İnşallah sizinde bütün istekleriniz olur :)

      Sil
  15. Yapmak istedikleri de kendisi gibi tatlı ya... Çok hoşuma gitti. Listedekilerin bazılarını yapmış olsam da senin gibi tekrar yapasım geldi. Dilerim hepsi gerçek olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumuda kendisi gibi bal ya :D teşekkür ederim canım benim:) inşallah seninde bütün dileklerin gerçek olur:)

      Sil
  16. Ben daha yeni yıl kararlarımı uygulamada sorun yaşadığım için böyle bir liste yapmaya cesaret edemiyorum ama aslında yapmak lazım. İnsan kendine belirli bir hedef koyunca daha azimli oluyor.

    1000 parçalık yapboz yapma hedefini kolay gerçekleştirirsin. Özellikle evden çıkamadığımız şu kış günlerinde kolay bir parça alırsan ve uğraşırsan bir haftada yapabilirsin. Eğer yaparsan blogunda paylaşmayı unutma.

    Hedeflerinin hepsini gerçekleştirirsin umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşadığım sürece yapmaya çalışacağım bunları bakalım ne kadar başarmış olacağım :) dediğin gibi ablacım azim sağlıyor :)) mutlaka paylaşırım :) çok teşekkür ediyorum inşallah seninde bütün isteklerin olur :))

      Sil
  17. Umarım tüm hayallerini gerçekleştirirsin. Ölmek filan sen daha gençsin aklına getirme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim inşallah sizde gerçekleştirirsiniz :) Aklıma grtirmesem bile o gün orada bir yerde değil mi en iyisi içimde ukte kalmadan gitmem

      Sil
  18. Bütün hayallerinizi gerçekleştireceğinize inanıyorum, efendim :)
    Mesela, fotoğraf makinesi aldığınız vakit, yakaladığınız harika kareleri buradan izleyeceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) inşallah sizde tüm hayallerinizi gerçekleştirsiniz :)

      Sil
    2. Teşekkürler benden, efendim :)
      Ve İnşallah... :)

      Sil
  19. Yazıyı kaç gün önce yazmışsın ben anca gelebildim :( ama yine de nasılsınız demişsin cevap veriyorum hemen , yorgunum ya bu yıl bitmesine bir kaç gün var ama yorgunum :(
    İnşallah her isteğini yapabilirisin , özellikle hiç bilmediğin bir sokakta sek sek oynamak ne güzel bir hayaldir yahu hiç aklıma gelmezdi var ya ^^ birde boylarımız aynıymış :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin cancağızım :) hayat yoruyor insanı değil mi? İnşallah yeni yıl yormaz aksine enerji verir :)) inşallah sende bütün isteklerini gerçekleştirirsin :) belki beraber oynarız olmaz mı cancağızım :) ne güzel :)

      Sil
  20. Bak Bu Nur var ya Bu nur bizim kesin bir kan bağımız var hep bir tık üst katımda :)) Her gelişimde muhakkak bir tık üst katımda komşum gibi hissediyorum İyi geliyor bu tatlı kız bana :))) Tüm isteklerin gerçekleşsin Bol bol kitapları okursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle her yorumu mutlu ediyor insanı :) teşekkür ederim. İnşallah seninde bütün isteklerin olur :)

      Sil
    2. Gürültücü bir üst komşuyumdur , çocuklar çok gürültü yapıyorlar kusura bakmayın >.< Çok teşekkürler sizde beni mutlu ediyorsunuz ^^

      Sil
    3. Çocuk sesini severim canları sağolsun :) eee cancağızım neler yapıyorsun bu aralar?

      Sil
    4. İşte çoluk çocuk , iş güç ( istemsizce bir kahkaha attım ya ^^ , küçük kardeşimle ilgilenmekten çocuklu orta yaşlı kadın profiline büründüm , hahaha )

      Sil
    5. Tahmin ettim kardeşlerinin olduğunu :) Allah kolaylık versin kardeşim :)

      Sil
    6. Kulaklarım Çın Çın çınlar :) Nur daha ne istiyorsun bak Anaokulu açarsın kreş olur Çocuklarla iletişim diye seminer felan filan deyip yastığı kafama atma tamam tamam :) Seni zaten Çocukların Minik ablası olarak çağırıcam Dertlere deva Çocuklara Şifa :))))) Ta taa Nur Bak iyi kar marjlı ben sana diyim :) Bu arada Tema çok güzel olmuş Aslı Temayı kim oluşturdu ise ellerine sağlık Yeminle destan yazdım .....

      Sil
    7. Teşekkür ederim canım değmesin yağlı boya sevgi abla başladı düzenlemeye :) onun imzasını taşıyan bir tasarım olacak hayırlısıyla :) hep yaz nasıl yazarsan yaz :))

      Sil
    8. Hahaha ben de bu sektöre giricem , biri iki sosyla medyada şey paylaşıp zaten herkes seminer yapıyor :D yani ben birkaç kere anaokullarında faliyet derslerine yardıma gitmişliğim de var ooo baya deneyimliyim ben ya :D
      Ay aslı çok güzel olmuş teman hepsi bitince daha da güzel olmuş böyle ferah ferah :D

      Sil
    9. Cancağzım soyşıl mom mı olacaksın başımıza :D gerçi sen insanları kırmadığın için kimse senden şüphelenmez vallahi :) teşekkür ederim sevgi abla yaptı istediğim de buydu her girdiğimde içim ferahlasın insanı yormasın :)

      Sil