10 Ara 2016

BU KADAR BASİT

Bugün bir sınıfın en arka sırasında oturarak yazıyorum bu satırları. Mutsuzluğuma, eksik hissettiğim günlere bir gün daha ekleyerek yazıyorum. 

Sanırım ben insanları, onlarda beni anlamayacak. Tutturmuşlar güçlü olmalıyım, ağlamayalım, zayıf görmesinler neye karşı güçlü veya zayıf olmak? Neden ağlarken görmemeliler seni? Sanırım diğerleri aciz birer insan olduğumuzu unutuyorlar. 

Gözyaşının da tıpkı gülmek gibi, derdinde aynı derman gibi bizim için yaratıldığını ve Allahın yolladığını unutuyorlar. 

Basit yaşam istemiyorlar. Kompleks ve karmaşık yaşamak nefes aldırıyor onlara. Ağlamak istiyorsan ağla, gülmek istiyorsan gül, yemek istersen ye. 

Basit yaşamak, üzerine yük olmadan, herşeyi düşünmeden rahat yaşamak... 

***2013 de kullandığım bir defterin arasında tek bir sayfada bunlar yazıyordu. O an için beni neyin etkilediğini bilemiyorum... 
Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

22 yorum:

  1. İnsanlar hep mükemmel olan şeyleri gösterip öyle yaşıyorlar dert tasa yokmuş gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güçlü görünmek için şart olan bu sanıyorlar

      Sil
  2. Ağlamak insanın içinden gelen bir şey... Acizlik alameti değil, insanlık alameti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın :) bende acizlik alameti görmüyorum ama insanlar bunu öyle görüyor ve kendilerini oldukça büyük sanıyorlar buna bir atıf :)

      Sil
  3. Gören görsün. Ağlamakta gülmek kadar doğal bir eylem. Çokta rahatlatıcı :) Benim de şu aralar eski notlarım gözüme çarpıyor. Paylaşma konusunda senin kadar cesur değilim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle :) cesaret gerektiren bir yazı mı ki bu yazı

      Sil
  4. Bir de neymiş? Demek ki sıkıntı ve acı veren şeyleri bir gün unutabiliyormuşuz. :) Kalbimizde yarası kaldığı kesin olsa da eskisi kadar acıtmıyor sanki değil mi? Ağlayalım. Bütün dünyanın gözleri önünde ağlayalım. Gülmek çok kolay ama biz ağlayalım. Ağlayabilenlerden olursak bu dünya için hala bir umut var demektir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ne için yazdığımı bile unutmuşum :) daha önce yazmıştım unutmazsak deliririz

      Sil
  5. Ağlamak kendini ifade etmenin en güzel yoludur bence, ben bayılırım ağlamaya. :)) Yengeç burcu olmamın da bunda büyük bir etkisi olabilir tabi ki :D ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balıkda öyle :) pek bayıldığım söylenemez ama istemeden de olsa sulugözüm

      Sil
  6. Sanırım bu cümlelerin yazılı olduğu bir defter herkeste vardır...

    YanıtlaSil
  7. Basit ve rahat yaşamak... Yaşamım boyunca gerçekleştirmeyi istediğim en öenmli şeylerden biri... 2017'de böyle defter arasına yazmalısın bence, kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gerçekleştiririz :) teşekkür ederim

      Sil
  8. Benimde böyle köşelerde yazılarım çok var ve bende neden yazdığımı bilmeden okuyorum çoğunu. En çok ta lisedeyken kitapların en arka sayfaları boş olurya hep. Oralarda çokça yazılarım var. Hepte saklı. Neye ya da kime yazılmış bilemiyorum okurken :))

    Basitlik değişiyor zannımca. Sana basit gelen ona karışık gelebiliyor ya bazen. Çok çok şey.. İnsanlar milyon tane. Milyon tane de karmaşıklık.. Öyle işte :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milyon tane seçenek her seçeneğin oluşturduğu bağlar var :) o kitap arkalarına yazmayan var mı mavi tükenmez kalemle yazılır hatta :))

      Sil
  9. Çoğu insan gülmeyi sevdiğini söylüyor, ağlamaktan da kaçınıyor. Ama ağlayınca içindekileri dışarı atarak rahatladığını da söylüyor. Peki hangisi daha faydalı bir eylem? Sadece gülmek mi yoksa ağlarken rahatlayarak gülmeye başlamak mı? Sanırım ağlamak daha faydalı. Ağlamazsan gülemezsin. Bu kadar basit.
    (Farkında olmadan attığınız başlıkla bitirmiş oldum yorumumu.:)
    2013'teki kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizinde kaleminize sağlık :) yorumunuz için teşekkür ederim :) son cümle tevafuk olmuş :)

      Sil
  10. aman aman neyse geçmiiiş:)

    YanıtlaSil
  11. Aciz olmak kötü birşey değil ki , hepimiz insanız ve dolaysıyla aciziz . Aczimizi unutursak vay halimize ^^

    YanıtlaSil