10 May 2015

Başa Bela Blogcuklar!!!

Merhaba bu gün nasılsınız bakalım? Burada hava yine kapalı anneler günü planlarını sekteye uğratacak gibi görünüyor.Sırası gelmişken Anne olan veya olacak tüm okuyan arkadaşlarımın Anneler gününü kutluyorum.
*******
Geçen günlerde Melodramın Blog Var Blogcuk Var! yazısını okuyunca çok sinirlenmiştim.Bugünde anneler günü mesajı için bilgisayar başına geçince size de duyurmak istedim.Çakma  bloglar daha doğrusu Melodramın deyimiyle  blogcuklarla ilgili bir sorun var.

Kınama yazısı yazdığımız özellikle gazete haberinde geçen "Bloggerlara güven azaldı" sözüne sebep olan bloglar bunlar.Zaten kopyala-yapıştır bloggerları fark ediyorduk.Neyse ki Google bu adresleri bir süre sonra fark edip kapatıyor.Ama hiç bu kadarını yapana rastlamamıştım.Tanınan yabancı bir blogdan headerına kadar çalmış.Hatta ismini bile değiştirme gereği duymamış.Yine kendine ait olmayan resimler ile ürün deneyimleri paylaşıyor.



Bu konuyu gündeme getiren sevgili Melodram oldu. Bence çok da iyi yaptı.Yorum olarak tanıtımını yapınca fark edilmiş.Bizler bloglarımız bu kadar değer verirken bu bloggerlar bedava ürün ve  prestij için bir çoğumuzun adını kirletiyor. 


Not: Haberin sahibi Melodramın blogu ve Orijinal The Beauty Department ve Çakması için tık tık

Hepinize iyi günler :)


Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

8 yorum:

  1. Aynı değer verilmesi çoğu zaman ne yazık ki daha üzünç!

    YanıtlaSil
  2. Çok enteresan karakterler blog yazıyor ne yazık ki.. Hiçbir emeğe saygısı olmayan.. Bazıları da çok enteresan gündeme dair bir şey yazdıklarında konu sadece kendilerinin sanıyorlar sen de yazınca küsüyorlar.. Mental durumu elvermeyen ve becerisi olmayanlar blog yazmamalı bence :D

    YanıtlaSil
  3. Bire bir kopyası olması da epeyi ilginç olmuş..Bu da hırsızlığın başka bir şekli.Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fark edilmeyeceğini düşünmüş sanırım.Sevgiler :)

      Sil
  4. Maalesef bu bir sektör haline geldi. Makale yazarlığı konusunda bir çok kişi yabancı sitelerdeki metinleri bire bir çeviri yapmasa bile kendi cümleleriyle çevirip kopyalıyor. Bu işi ticaret haline getirecekseniz işiniz çok zor.

    YanıtlaSil