27 Şub 2017

KISA KISA #5


Merhabalar efendim. Bugün nasılsınız bakalım. Pazartesi sendromu var mı? Tabii ki var sorumu benimki de.  Ben rahat başladım haftaya. Ayrıca bazılarınıza göre sıradan olsada benim gibi salyangozvari biri için hareketli bir hafta. 

Bir vakfın ücretsiz ingilizce kursuna başvurdum. Üniversiteyseniz İngilizce kurslarının seviyelerini ve ücretlerini biliyorsunuz. Kursa başvurduğumda mülakat için bekliyoruz dediler. Size de ilginç geldi değil mi? Zira vakıf İslami ve açıkçası bir partiye yakınlık besliyorlar. Kim gelse bekleme salonuna tanıdık adı verdiler. İngilizce kursuna bile torpil yapıyorlar ya artık ne diyeyim. Hakkımda hayırlısı olsun :) 

Dün ise kitap kulübümüz vardı. Kendi içimde biraz buruk olsamda grubumuzdaki arkadaşları - bazılarını daha fazla - sevdiğim için keyifli bir gün geçirdim. Tasarruf günlüğü yazımda bahsettiğim o küçük bütçede bu grup içindi zaten :)) kitaplar ve çay için :) 

Tasarruf günlüğü demişken oradan devam edelim. Başlangıç paramdan şuan geriye tek bir kuruş kalmadı. Ama hala kararlıyım. Eylüle kadar biriktireceğim inşallah. 


Yeni 2 adet listem ve bir ajandam var artık. Listelerden biri izlemek istediğimiz filmler. Çalışma masamızın duvarına astık bile. Biz derken kız kardeşlerimden bahsediyorum. Minik panda nın- en küçüğümüz- ilk izlemek istediği moana ama ben totoruyu istiyorum. Ama büyük ihtimal moana olur. Zira evi çocuklar yönetiyor. 

Diğer liste 100 temel eser listesi. Okumadığım bir sürü klasik olduğunu söylemeye utanıyorum. Listeyi hayallerimde ben blogundan indirdim. Blogu ve youtube kanalını takip ediyorum ve aşırı derecede beğeniyorum. Aklıma tren yolculuğunu da onun vlogları soktu zaten. Belki bir gün inşallah. 

Kitaplardan devam edelim. Bu hafta içerisinde kütüphaneye gideceğim. Yine geciktirdim. Kütüphane memuru aşırı gıcık umarım sakince yeni kitaplarımı alır dönerim. Öneriniz varsa memnuniyet ile bekliyorum. 

Spotify free kullanıyorum ben hala. Listemi blog'da görebilirsiniz. Free hesapta çevrimdışı dinleme mümkün olmadığı için mp3 çalar ile dinliyordum. Bütün listeyi tek tek indirmek acayip uğraştırıyor. Geçen hafta bahsettiğim Beleşçi ruhum hemen devreye girdi. Ve tüm listeyi youtubedan indirmenin bir yolunu buldum. İsteyen olursa anlatabilirim 

Son olarak sizlerden bir dua rica ediyorum. Bilenler vardır. Kızkardeşim rahatsız. Çok büyük bir hastalıktan şüpheleniyorlar. Ve o zaten epilepsi gibi bir hastalığı atlattı. Ve bu düşünce bile ona çok ağır geldi. Neden ben değil o diye düşünmedim değil. Bu ihtimali duyduğumda ruhsal olarak iyi değildim. Ama anladım ki canının canı acıyınca senin depresyonun kaçıp gidiyor. Dua edin bu nolur bu ihtimal hiç gerçekleşmesin. Hiç bir şey yokmuş gibi davranıyoruz her birimiz ama gözlerimiz hep dolu dolu. Dışarıdan gülüyoruz içimiz... Aslında belirsizlik sıkıyor canımızı. Henüz çok genç  daha 18 yaşına yeni girdi. Rica ediyorum ve hatta yalvarıyorum. Dua eder misiniz? Allah kardeşime ve tüm şifa bekleyenlere şifa versin inşallah..

Sağlık olmayınca hiçbir şeyin anlamı yok.
Sağlıcakla kalın efendim.

Not: Olumsuz düşünen arkadaşlar için yazıyorum. İyi düşünelim iyi olsun fikrinde olduğumuz için kafamızı dağıtacak başka yönler arıyoruz. Dua en büyük yakarış zaten aklıma bundan ötesi gelmiyor. Bu yüzden bu yazıda ikisi de var. Ama farklı düşüneninde canı sağolsun. 

Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

33 yorum:

  1. Acil şifalar diliyorum. Umarım şüphelerin hepsi yersizdir.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah yasemin abla. Yorumun ve dileğin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Kardeşin için acil şifalar diliyorum canım. Bu aralar dört bir yanım kötü haberlerle dolu.. Yıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun canım. Allah hepsini hayırlara çıkarsın inşallah

      Sil
  3. Canım çok geçmiş olsun kızkardeşine Allahtan acil şifalar dilerim

    YanıtlaSil
  4. Rabbım Acil şifalar versin inşallah En kısa zamanda ...Dilerim içinde ki sıkıntılar yersizdir Rabbım Şifa bekleyen herkese şifalar versin senin o güzel kardeşine de inşallah En güzeline Emanet olun Canım benim sevgiler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun ablacım. Çok çok teşekkür ederim

      Sil
  5. Efendim, çok büyük geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.
    Dualarımız kardeşinizle.
    İyi düşünelim, iyi olacak İnşaAllah; tıpkı dediğiniz gibi.

    YanıtlaSil
  6. liste oluşturup chek atma işini sevdim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seviyorum:)) çok pratik oluyor. Yorum için teşekkür ederim

      Sil
  7. İnşallah hayırlısıyla sonuçlanır her şey canım. Sen de kardeşin de dualarımda olacaksınız.

    Torpilin girmediği yer yok ama İslami vakıflarda da böyle şeyler dönünce gerçekten hem üzülüyorum hem de kızıyorum. Cık cık yani temsil ettiğin din böyle mi emrediyor.

    Listeler de çok iştah açıcı görünüyor :D Kardeşlerinle birlikte keyifli seyirler :))

    Ayrıca listeyi youtubedan indirmek de benim gibi beleşçi ve üşengeçler için çok yararlı olur. Nasıl yapıldığını anlatan bir yazı gelirse eminim ki birçok kişi (en çok ben :D ) faydalanır :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım :)) aynen bende çok kızıyorum ama seçilmişken gideceğim :)) teşekkür ederim :)) youtube dan değil blog dan indirdim istersen linki gönderebilirim. Yorumun ve iyi dileğin için teşekkür ederim :))

      Sil
    2. O da olur valla :D Şimdiden teşekkürler :))

      Sil
    3. Ne demek :)) herhangi bir sorun olursa e-posta ile yollarım :))
      http://www.hayallerimdeben.com/100-temel-eser-listesi-kitap-seruveni/

      Sil
    4. Ay çok özür dilerim riv ben kitap listesini sandım :D spotify tamamen uçmuş aklımdan iyi mi :)) hemen yazıyorum önümüzdeki günlerde yayında olur :))

      Sil
    5. Estağfurullah canım önemli değil :D 100 temel eser listesini de istiyordum aslında iyi oldu :D
      Merakla bekliyorum ^____^

      Sil
    6. Yarın sabah itibariyle yayında canım inşallah beğenirsin :) hayırlı geceler *-*

      Sil
  8. Umarım kardeşinin hiçbir şeyi yoktur canım. İçini ferah tut.

    Okuma ve izleme listelerine bayılırım. Ben de sık sık yaparım. Filmler için. IMDB'nin en iyi 250 filmini izlemek, Oscar'da en iyi film ödülünü almış bütün filmleri izlemek, Oscar'da ana dallarda ödül alan filmleri izlemek gibi hedeflerim var.

    Kitaplarda da sevdiğim yazarların bütün kitaplarını okumak isterim. Şu an elimde olan kitaplardan rastgele okuyorum ama seneye alışverişlerimi daha planlı yapıp daha planlı okumayı planlıyorum.Plan candır :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ablacım. Hakikaten liste ve planlar çok iyi. Zaman yönetimini öğreniyorsun bir yerde :)) filmler için aynı temenniler taşıyorum :D yorum için teşekkür ederim

      Sil
  9. Geçsin gitsin inşallah Aslıhan, son kısma gelene kadar bayıla bayıla okudum sonra çok üzüldüm. Güzel haberler ver bize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah :) tatlı yorumunuz ve iyi dileğiniz için çok teşekkür ederim :))

      Sil
  10. Rabbim kardeşine şifa versin inşallah.Yazını severek okdum çokta iyi geldi bana sanki yan yana konuşuyormuşuz gibi .Herşey gönlünce olsun Aslıhancım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin :)) o etkiyi yapabildiysem ne mutlu bana :) cümlemizin inşallah :) yorumun için çok teşekkür ederim

      Sil
  11. Geçmis olsun canim dualarim seninle.

    YanıtlaSil
  12. Aslıhan Allah şifa versin kardeşine , çok üzüldüm , dualarımdasın , inşallah kardeşine de edicem

    YanıtlaSil
  13. Kuzum ben bilmiyordum kardeşini. Rabbim kardeşin ve tüm sağlığıyla sınanan kulların yardımcısı olsun. Ya Şafi ismi şerifiyle şifa versin Allahım. Çok dua edeceğim. Seviliyorsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol gül güzeli :) şükür şimdi iyi. Sevgi karşılıklı

      Sil
  14. Allah şifa versin.İnşaallah hiçbir şeyi yoktur kardeşinizin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun efendim hiçbir şeyi yok çok şükür:))

      Sil