25 Oca 2017

MİM | ÇOCUKLUĞUMUZA DAİR

Merhaba efendim iyi akşamlar. Bu akşam nasılsınız bakalım Tatile girdiniz mi? Sıkılmamak için ne yapacaksınız? Bana da çıtlatırsanız sevinirim :) 

Şeyda hanımefendi bir hayli önceden bendenizi mimlemişti. Ancak elim klavyeme vardı kusura bakma olur mu Şeydam :) mim için çok teşekkür ediyorum kendisine ve cevaplamaya geçiyorum. 

1) Çocukluğunuzda en çok severek oynadığınız oyun neydi?
İtiraf ediyorum. Başarısız olunca mızmızlanan o çocuk benim. Bu yüzden sokakta oynanan oyunları pek sevmezdim. Kız kardeşim ile oynadığım evcilik oyunlarına ise bayılıyordum. Sayılır mı bilemiyorum birde yapbozlara bayılırdım. 

2)Çocukluğunuzda en çok hayal ettiğiniz şey neydi?
Garip gelebilir ama bilinmeyen yerlere yolculuk yapan bir kaşif-gezgin olmak isterdim. Bunda Dünyanın merkezine yolculuk adlı sınıf kitaplığından aldığım kitap ve doktor whonun o dönem türkçe dublajlı bir kaç bölümünü izlemiş olmamın etkisi çok çok büyük :) 

3)Klasik büyüyünce ne olurdunuz sorusuna cevabınız neydi?
Tek bir cevabım yoktu ki. Bir gün gezgin,bir başka gün avukat, ertesi gün doktor, bir sonraki gün bu sefer gazeteci. Hatta bir keresinde csı belgeseli gibi bir şey seyredip ben adli tıpçı olmak istiyorum demişliğim bile vardır :)  şuan geldiğim noktada ise okulu uzatmış mezun olunca ne yapacağını bilemeyen bir öğrenci duruyor :)) 

Bende yapmayan herkese paslıyorum :) çünkü ben hepinizi tek tek bulamam zira yapmayanlar çok az :) 
Hadi sağlıcakla kalın. Hayırlı akşamlar. 









Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

24 yorum:

  1. Adli tıp 😃 o yaştaki birinin adli tıpçı olmak istemesi çok ilginç a güzel mim olmus 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efenim yaş 11-12 belgeselde diyor ki adli tıp uzmanları çok özeldir. Adeta ölüleri konuşturuyorlar. Bilinçaltıma işlemiş :) teşekkür ederim yorumunuz için

      Sil
    2. Aman mümkünse o ölü benle konuşmasın.Sohbetini isteyenle konuşsun.Ben Birazcık korkarımda kendilerinden 😃

      Sil
    3. Bende konuşamadım zaten :D

      Sil
  2. Ya cocuklugumuz ne kadar da guzeldi. Ben de evcilik oynamayi cok severdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilerde hepsi tablet telefon. O zamanlar seçenekler kısıtlıydı ama daha mutluyduk değil mi :))

      Sil
  3. Yapboz'a bende bayılırdım ♥ Ama illaki bir parçam kesin kayboluyordu, hiç bitiremedim... Bu arada blogunun yeni haline de bayıldım ♥.♥ Geçekten adli tıp düşündün mü yaa , inanılmaz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki birgün birini bitirirsin :) teşekkür ederim :) vallahi düşündüm. Ölüler falan pek ürpetmez beni :) internet korku hikayeleri okumaya falan bayılırdım :D hatta lise son sınıfta hala aklımdaydı. Ama işler planladığı gibi gitmedi. Nasip işte :))

      Sil
  4. kaşif - gezgin olmak benimde küçükken hayalimdi :) çok güzel bir istekti halbuki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle. Keşke gerçekleştirebilseydik :) yorum için teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Şu 1.soruyu geçen gün 7 yaşındaki oğlum bana sordu.''anne sen çocukken en çok hangi oyunu severdin''diye.Aklıma ilk 9 taş gelmişti.Şimdi tekrar gelmiş oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayılıyorum çocuklarına ve sorularına allah bağışlasın :))

      Sil
  6. Adli tıpçı mı :D şimdi eline fırsat geçse olur muydun :D Bende yapboz çok seviyordum ya , kafamın üstünde zıplayacak kadar hareketli bir çocuktum ama yapboz yaparken sakinleşiyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yalan söyleyeyim olurdum :D aynen :)

      Sil
    2. Ay hiç düşünemiyorum bile , insanları kesmek biçmek :D

      Sil
    3. Cancağızım adli tıp otopsiden ibaret değil ki. Adı üstünde adli, delil bulmaya çalışıyorsun. Tırnak altında dokudan ceset üzerindeki ipliğe kadar inceleniyor. Örneğin amerikadaki bir cinayet davasında çöp torbasının üretim bandındaki hatadan cinayet çözülmüştür buda adli tıpçıların başarısıdır :)) tamamen gerçekteki ile aynı olmasada kanıt ve csı dizilerini izlersen neden bu mesleği istediğimi anlarsın cancağızım :D

      Sil
  7. Yok canım biliyorum , yani o kadar polisiye izledim ki masterını yaptım (!) :D ama okurken bir hoş oldum tırnak altındaki doku filan hiç benlik değil :D kanıt denk geldim bir kaç kere ve ödüm patladı , hahaha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek bir hassassın cancağızım :))

      Sil
    2. Piremsesliğim batsın , kurbanda odamdan bile çıkamam o derece yani :D

      Sil
    3. Oh oh maşallah :)) sayın piremses hazretleri kurbanda et parçalamışlığım, paylaştırdığım dağıtmışlığım vardır o derece yani :))

      Sil
  8. Şu kitap... Dünya'nın merkezine yolculuk. Hangimizi etkilememiştir ki, bir de 80 günde devr-i alem vardı. Çok sürükleyici bir kitaptı, yazınız sayesinde hatırladım :)
    Çok güzel bir paylaşım oldu bu, efendim, kaleminize sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jules verne düş dünyamızın atası :) çok teşekkür ederim efendim :))

      Sil
  9. Yapboz.. O yapbozlar neredeyse tüm çocukluğumdu. Çünkü hastaydım ve koşup zıplayamazdım. Ama ne güzeldi o günler beni oralara götürdün :) Ben de ressam olacaktım, çöp adam bile çizemiyordum. Edebiyat öğretmeni olacaktım, alakası bile olmayan bir bölüm okudum. Hey gidi zaman dedirttin bana bu tatlı cevaplarınla :)

    YanıtlaSil