15 Oca 2017

GÖĞE BAKMA DURAĞI


°
Durma kendini hatırlat
Durma göğe bakalım
°
Göğü hiç görmeyen bir arasokakta bir mekan burası. Ad güzel düşünülmüş, duvarlara film ve plak afişleri asılmış birde soba koymuşlar orta yere. Güzel bir mekan canlandı değil mi gözünüzde? Ama her şeye rağmen buranın eksik bir yanı var. Ruhu yok. 

Bu mekanı nedense kendime benzettim. Kendimce bana en uygun olanları aldım hayattan. Ama bakıyorum ki ruh eksik. Ruh eksik olunca kalem yazmaz dil konuşmaz oluyor efendim. 

Ruh olmayınca insan içine Yaratıcı nuru üflenmiş bir içi boş bir torbaya benziyor. Bakıyor görmüyor, duyuyor dinlemiyor ve her bir noktası mescid kılınmış şu dünyaya sığmıyor. Ruh kaçıp gidince yeri nefise kalıyor. Vicdan da olmasa nefisten ibaret olacaksın neredeyse. 

Ruh aramaya başlayacak halim yoktu. Akışına bıraktım bende. Nasılsa evi bendim mutlaka dönerdi. Dönmedi. Aslında hiç gitmemişti. Benim kara bir perde gibi olan karamsarlığımın ardında gizleniyormuş. 

Perdeyi yırttım. Aldım ruhumu yanıma. Eskisi gibi kalemimin ucunda, bir kitabın kokusunda, bir dostun bakışında, bir çayın buharında, bir yaprağın düşüşünde,  her kalbimin atışında orada olacak. 

Ve inanıyorum ki birgün eşini bulacak ruhum. O zaman göğü gönlümüze indireceğiniz... 

Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

12 yorum:

  1. herkesin ruh eşini bulması dileğiyle.....

    YanıtlaSil
  2. "Göğe bakma durağında" biraz mola vermek kim bilir nasıl da iyi gelir insana.
    Eminim bir gün eşini bulacaktır ruhunuz.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Göğe Bakma Durağı Dendi mi Bir Turgut Uyar Gelir akla En sevdiğim şiirlerinden dir ..Dilerim güzel göğe bakma durakları çıkar karşına Çok güzel olmuş yüreğine sağlık Sevgiler :)...

    Bana dönesin diye bir bir kapattım
    Şimdi otobüs gelir biner gideriz
    Dönmiyeceğimiz bir yer beğen başka türlüsü güç
    Bir ellerin bir ellerim yeter belliyelim yetsin
    Seni aldım bana ayırdım durma kendini hatırlat
    Durma kendini hatırlat
    Durma göğe bakalım


    Turgut UYAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turgut Uyar sevilmez mi? Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Heyo mutlu sonlu yazılar ^^ iyi ki yırttın ya , şimdi entel olsam iyi enerjimizi evrene yayalım derdim , ama değilim , yeis öldürür ve yeis en dehşeti bir hastalıktır ki , alem-i islamın kalbine girmiş , demek istiyorum ve onu yenmeliyiz , hep musmutlu olalım inşallah ^^

    YanıtlaSil
  5. Yazılarıni okuyorum da, cok damakda guzel yerde birakiyorsun. Sıkmadan 2 3 paragraf ile anlatmak istedigini anlatiyorsun.. Tesekkur ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşündüğün için çok mutlu oldum Şeyda. Asıl ben teşekkür ederim harikasın :))

      Sil