8 Ağu 2016

İYİ ŞEYLERDE VAR(MIŞ)

Selamünaleyküm. Bu kez olması gereken gibi başladım sanırım :) Nasılsınız bakalım? Az evvel  Ne konuda yazsam diye düşünürken fark ettim ki ben hep kötümser bir dille ve hep kötü anlarımı paylaştım sizinle.Hatta normalde de düşünce şeklim böyle.Halbuki benim hayatım sürekli acıların çocuğu halinde geçmiyor ki  :) Niye kendime bunu yapıyordum inanın bilmiyorum.Geçte olsa bunun farkına varmam güzel oldu.Gülümsenecek detaylar buldum kendime.

Aslında bu fikir yeni değil.Yeni bir başlangıç yapmak için uğraşırken, izlediğim bir filmde iki kız kardeşin hikayesi etki etti bana.kızlar her akşam yatağa girince önce dualarını okuyup sonra bütün gün yaşadıkları kötü olayları unutup  ve sebep olan insanları affediyorlardı. İyi anılar onların yerine geçiyor böylece.Ben neden yapmayayım? Kin kalbime ağır yük olmuyor mu diye düşündüm.

Mesela annemle vakit geçirmeyi sevdiğimi sırdaş olacak kadar yakın olduğumuzu anlatmadım hiç.Babamın ben yalnızken endişelendiğini ve benim güvende olmama ihtimalimin bile onu uyutmadığını da yazmamışım.Kardeşlerimin yazlıktan gelince uzun uzun bana sarıldığını da.Bir ihtiyaçları olunca ilk bana koşacak kadar güvendiklerini de.

Kendimi aptal hissettiğimi okulu sevmediğimi ve uzayabileceğini yazmışım.Ama herkesin bu zekayla uzatmazsın dediğini yazmamışım.Yada bir şey soracakları zaman ilk bana sorduklarını.Mutlaka kim milyoner olmak ister katıl demelerini.

Çirkin olduğumu yazmışım mesela.Hiç tatlı bulunduğumu yazmamışım.Burnumun eğriliğine kadar yazmışım da ben  nefes alıyorum arkadaş dememiş, şükretmemişim. Kilolu olduğumu yazmışım da ben veririm diyememişim.

Hep kalabalıklar içinde yalnızım demişim. Kalabalıkları gözardı eden benmişim.Kim kolunu uzatsa bana kimse yardımcı olamaz diye uzaklaştırmışım. Kimse beni sevmiyor yazmışım diğer bir yazımda.Peki ben kime seni seviyorum diyorum ki.

En önemlisi Allah beni sevmiyor diye düşünüyordum.Dualarımı duymazdan geliyor demişim.Onun beni sevdiğini hissedemiyorum cümlesini nasıl yazabilmişim. Beni sevmese tamamen nasipsiz bırakırdı değil mi? Halbuki hiç bir şeyim olmasa düşünecek aklım okuyacak gözüm başımda örtüm var.Kuran okuyamayan tutsak toplumlar varken ben özgürüm.Onca isyanıma rağmen iyi şeylerde oluyor hayatımda mesela.En azından gülecek nedenlerim var.Allah merhametlidir affedicidir.İnşallah yanlıştan dönecek kulunu da affeder. Peygamber efendimizi rüyamda hala görmedim ama bir sür insan görememiş sonuçta.Niye kendi üzerime alındım ki.

İtiraf edeyim son madde bir kaç dakika önce dank etti.Oda şöyle oldu.Her gece kardeşim benimle kalıyor.Yani bütün gün yalnız oluyorum ama gece o yanımda kalıyor.Ona rağmen rahat uyuyamıyor korkuyordum.Bu gece yok.Hastalanmış yazlığa gitmiş.Dualarımı okuyup yazıya başlayınca güvende hissettim.Güvenle beraber geldi o beklediğim his.Meğerse dualarımı eksik ediyormuşum.

İşte böyle dostlar. Benden beklenmeyecek bir yazıyla ve köşeli jetonumla karşınızdayım.Kötüyü ben çağırıyordum şimdi defetmenin peşindeyim.
Selametle.İyi geceler
Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

18 yorum:

  1. Bu kötü düşünme bir de yazı yazmaya gelince kötü anları seçme huyu bende de var. Umarım senin için bu süreç güzel devam eder :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanır mısın yazıyı yazarken aklıma sen geldin.Çünkü seni okurken bu kız benim gibi düşünüyor diyorum bu sefer o benim gibi düşünür mü diye aklımdan geçti :) cümlemiz için inşallah :)

      Sil
  2. Hah işte böyle ol. Başka bir Aslıhan tanıdık. Çok da sevindik. Güzel bakan güzel görür hemi :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bundan sonra böyle devam edeceğim :) senin güzel bakan Gözlerim gibi güzel görür evet :)

      Sil
  3. Ne güzel bir farkına varış bu. Adım adım yazman da ayrıca hoşuma gitti. Peki bir de benden sana soru 'hemen hemen aynı zamanlamayla bunalım takılan (ben başta olmak üzere), kötümser bloggerların bir anda mutlu olma, mutluluk hakkında yazma, farkındalık dolu yazılar yayınlama durumunu sende fark ettin mi?' Ettiysen sence neden olabilir? Üzerinde düşündüğüm bir soruyu belki birlikte cevaplarız ne dersin? Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşuna gittiğine sevindim :)Sanırım gündeme göre değişiyor ruh hallerimiz :) Toplum sosyolojinde sık rastlanan bir durumdur zaten.Örneğin tam açıklamamakla beraber 2.dünya savaşında japon pilotlar sık sık kamikaze yapmışlar.Tamamen savaşın etkisi. Bizlerde ülkece gerilip ülkece rahatlıyoruz :)

      Sil
  4. Buarada sormayı unuttum. İzlediğin filmi de paylaşır mısın? Çok merak ettim, izlemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film genel anlamda çok iyi olmamakla beraber bahsettiğim sahne etkileyiciydi. Adı Muallaf

      Sil
    2. Tayvan Drama olarak geçiyor. O film değil mi?

      Sil
  5. Çok sevimli bir yazı okudukça aktıı:))

    YanıtlaSil
  6. Ben de karamsar biriyim ve her şeye kötü yönünden bakarım. Eminimki bu yazı da benim için bir şeyleri değiştirecek. Küçük şeylerden bile olsa mutlu olmanın ya da mutsuz kalıp somurtmanın insanın kendi elinde olduğunu şu an düşündüm. Aslında hayatın kendi tercihlerimizden ibaret olduğunu fark edip ona göre yaşamak lazım. Sevgiler :)
    Filmin adını paylaşırsanız ben de izlemek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimizde fırsat varken bu kötülüğü kendimize neden yapalım değil mi? film çok iyi olmamakla beraber bu sahnesi etkileyiciydi.Adı muallaf arattığınız zaman tayvan drama yazıyor oradan izleyebilirsiniz.

      Sevgiler :)

      Sil
  7. Çok içten bir yazı olmuş :)
    Çok beğendim, her bir satırın samimiyet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) görmek istediğin gibi görüyorsun :)

      Sil