7 Nis 2016

HAYIRLI KANDİLLER


Size bir şey itiraf edeceğim. İnsanlar genelde böyle şeyleri  tamamen kimlikleri açıkta olduğu zaman ve herkese bir açık alanda konuşmazlar. Ama ben böyleyim işte ne gelirse dilime söyler anlatır sonra pişman olurum. O ketum ve özendiğim insanlardan olamadım hiç bir zaman.. Başkalarının sırlarını ısrarla saklamama rağmen ben şeffaftım... İtirafıma gelirsek aslında anlayacağınızı pek düşünmüyorum yine de yazacağım.

Sanırım küçüklüğümden başlayarak anlatırsam her şey daha anlamlı gelecektir size. Ben küçükken insanlar sürekli çocukların masum olduğunu ve dualarının kabul olacağını söylerdi.Allah çocukları çok severmiş.. Allahın sevdiğini kulları da severmiş..

Birgün servisteki bir kız  rüyasında hz.peygamberi gördüğünü söyledi. Sonra diğerlerinden bir kaç kişi daha benzer rüyalarını anlattılar. Hatta bazı şanslı çocuklar iki kez görmüştü. İçlerinden bir başkası bir duası olduğunu okuyunca mutlaka görüldüğünü söyleyince kızdan o duayı istedim. Bana görmediysem hak etmediğimi söyledi. Belki de o kadar iyi sayılmadığımı.. Duayı alamadım

Sonra tanıdığım herkese sordum
-onu gördün mü?
-hz. Muhammedi
Hepsi salavat çekip cevapladılar. Aralarında iyi olduğuna emin olduklarım görmüştü onu. Annem mesela hemde iki kez.  Kızın vermediği o duayı buldum evimize yeni gelen bilgisayardan o gece okudum göremedim, ertesi gece bu kez abdest alıp okudum göremedim. Sonraki gecelerde de...

Gittikçe masum, iyi biri olmadığımı düşünmeye ve Allahını sevmediği tek çocuk olduğuma inandım. Ama ben onu çok seviyorum  ne yaptım  ki neden dualarımı kabul etmiyor bana iyi bir hayat ve daha çok kitap vermiyordu ki.. O rüyaya taktım.  Görseydim geçecekti bu düşünceler.  Yaşıtlarım sürekli manevi şeylerle sarılıyken ben manevi hiç bir şey yaşamamış olmanın verdiği eziklik ile yaşıyordum. Üstelik hayallerim de gerçekleşmiyordu. Onları kurmaktan çekiniyordum.. çekiniyorum...

4 yıl önce minik etekten başörtüye kesin bir geçiş yaptım. Makyajsız boş hisseden ben hiç bir şey sürmüyorum artık yüzüme. Herkes bu değişimin bir rüya veya etkilenme ile olduğunu düşünüyordu. Ama hiç öyle değildi ne kadar istesem de. Sadece kendimde yanlış noktaları düzeltmeye çalışıyor, Allahın beni de sevmesini istiyordum. Ama olmadı bir türlü olmadı işte.. Yıllar önce yaşadığım olay tekrar etmiş bu kez arkadaşlarım namaza kalmadığında onu uyandıran bir güçten bahsediyordu. O gücü bir tek benim hissetmemiş olmam sinirlerimi bozuyor,bir özenti haline neden oluyordu. Sonra bir kayıtsızlık hali oluştu. Elimden gelen hiçbir şey yoktu ki. Kimse sevmeyince nefret ettim bende kendimden.. 

Nereden bu konuya geldin derseniz. Kandiller Allahın kullarına en yakın olduğu zaman.. Ben dua etmeye çekiniyorum. Yukarıda yazdıklarımdan korkuyorum nasılsa olmayacak diye.. Diyeceğim o ki siz bana da dua eder misiniz?  Çok saçma sapan biliyorum ama beni de sevsin istiyorum. Psikolojik bir şey olduğunun farkındayım ama bir kez olsun birinin beni sevdiğine inanırsam Allah sevdi de kuluna sirayet etti deyip kurtulacağım bu takıntıdan..

Bende böyle garip bir insanım işte. Başınızı şişirdiğim için hakkınızı helal edin lütfen. Hayırlı kandiller ve geceler...

Not : Yanlış anlaşılmasın İslamiyetin bildirdiği her şeye inanıyor ve kuşku duymuyorum. Sadece bu konuda takıntılıyım. 
Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

12 yorum:

  1. Aslında cevabı kendin vermişsin sevgili kardeşim. .mini etekten baş örtüye geçiş her genç kıza nasip olmaz hidayet yüzlerce zengin başarılı hatta yıldız diye tanımadığımız insanlara bile verilmiyor görüyorsun Allah sana hidayet yani nur yani ışık bahsetmiş. .bu düşünceleri vesvese olarak gör vesvese de imanı olan ile uğraşan şeytandan bil..bu mübarek gecede çok dua et..sana herkese verdiklerini değil az kişiye verdiklerinden işte. .ki belki de bunlar ileride geleceğindedır. .nerden biliyorsun..umutsuz olma ne olur ben seni seviyorum görmemişim duymamışım seni özenle yaratan Allah seviyor töve et daha da yüksel bu gece..Kandilin mübarek nur dolu olsun.

    YanıtlaSil
  2. Bütün mü4minler kardeştir ve birbirlerini doğal olarak severler. Madem ki mümin ve müslümanız; birbirimizi severiz. Sadece kendimizle olan sorunumuz nefsimiz ve zaaflarımız. Ondan da günahkar sayılırız. Böyle mübarek gecelerde tevbe istiğfar ederiz. birbirimize dua ederiz.

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı kandiller Aslı'cım :) Tüm bunlar kuruntudan ibaret ve sen de zaten bunu farkındasın. Her şeyin bir zamanı var biliyorsun canım. Başımıza gelen hayrında, şerrinde muhakkak bir nedeni var. Yaradanın, yarattıklarını sevmemesi gibi bir durum olamaz. Onun sevgisini kazanmak bizlerin elinde. ve eminim ki sen de bir gün bu hayaline kavuşacaksın canım :) sadece sabırlı ol ve kalbini temiz tut olur mu :)
    Tekrar hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle hayırlı kandiller.:)
    Ben her şeyin bir zamanı olduğunu düşünüyorum, belki senin ettiğin dualarda, görmek istediğin rüyalarda zamanı gelmediği için gerçekleşmemiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da melom :) inşallah öyledir :) Allah razı olsun

      Sil
  5. Geçte olsa hayırlı kandiller canım..
    Bana da senin kalbin temiz sen benim için dua edermisin? diyorlar eee bende görmedim rüyamda O'nu (s.a.v) o halde Allah'ın (c.c) sevmediği kulu muyum?
    Ben o kadar çok dua ettin duyabileyim diye bak olmadı.. oO halde bende dualarım kabul lmadığı için olmadı diye mızıklanayım mı?
    Herşeyin bir vakti vardır Aslıhancım.. Sen takılma bu konulara..
    dua ile..
    Selametle kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol kerimem seninde biliyor musun yorumunla birşeyler dank etti mızıkçılık yapmaya hiç hakkım yok Allah razı olsun

      Sil
  6. Aslıhanımm yazını zevkle okudum. Sen bu kadar ince nasıl düşünüyorsun? Allah seni sevmese bunları sana düşündürürmü ? Onun sevgisini bu kadar istetirmi ? Bilirmisin Allah derki 'ben kişinin zannı üzereyim.' Yani sen Allahı nasıl düşünürsen inan sana öyle davranır. Allahı zalim olarak gören olursa ona öyle davranır. Fakat biz Allahı merhametli biliriz anne şefkatiyle biliriz annedende şefkatli biliriz. Bir kıssa paylaşayım seninle; biz imam hatipteyken en sevdiğim kıssaydı kendileri.. Bir kul varmış ibadetlerini yapmazmış fakat Allahı çok sever kimseciklere zarar vermezmiş. Ama Allah diyince içi titrermiş tek eksiği ibadetleriymiş. Bir gün ölmüş melekler hiç bir ibadeti olmayan bu adamı sürükleyerek cehenneme götürüyorlarmış. Adam yer ve gök inlercesine ağlıyormuş. Öyle kuvvetli ağlamış ki Allah ona 'neden bu kadar ağlıyorsun ey kulum' demiş. Kulda 'Allahım ben seni hiç böyle hayal etmemiştim. ' demiş. Ve Allah kuluna merhamet etmiş cennetiyle ödüllendirmiş diye biter hikaye. Anlayacağın dostum sen farklısın. Diğerleri gibi değilsin sen özelsin. Birde bunu düşün. Birde Allahı ne olursa olsun ilk ve son limanın olarak hayal et.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Esra. Seninle tanıştığımız ilk andan itibaren güzel umut verici cümlelerin beni o kadar mutlu ediyor ki. Öyle iyi bir kalbin var ki umarım hakkettiğince yaşarsın senin gibi bir insana en büyük dua bu olur herhalde :)

      Sil