11 Nis 2016

46 YOK OLAN | DİZİ TAVSİYESİ


Aylar önce gönüllerimizin Behzat Ç.'si Erdal Beşikçioğlu'nun Breaking Bad Türk  uyarlamasında oynayacağı duyumu yayıldı sosyal aleme. Sanırım bu duyuma dizide genetik profesörü olacağı bilgisi neden oldu.Ne yalan söyleyeyim bu habere heyecanlananlar arasında bende varım.Çünkü orijinal versiyonu pek takip edemiyorum ve Erdal Beşikçioğlun'dan izlemek güzel olur diye düşünmüştüm.
Ancak dizi Breaking Bad değil Dr. Jekyll ve Mr. Hyde'in uyarlaması.
Dizinin adının insanda bulunan 46 kromozomdan yola çıkarak "46" konulmuş.Murat Günay(Erdal Beşikçioğlu) Türkiye'nin sayılı genetik profesörlerinden biridir.Zamanla çevresindekileri kaybeden, pek çok kişinin yarı yolda bıraktığı karakterimiz 5 yıldır komadan olan kız kardeşini uyandırmak için bir çözüm ararken bir şaman ayini vesilesiyle aradığını bulur ancak kendini karmaşık olaylar içerisinde bulur. Melis Birkan ve Yasemin Allen gibi başarılı oyuncularında kadrosunda bulunduran dizinin bence kadro anlamında hiçbir potluğu yok.Aksiyon polisiye bilimin psikoloji ve gerilimin harmanlandığı senaryosu oldukça etkileyici. Pek alışık olmadığımız şekilde 1 saat süresi var..Bence akıllıca bir hamle yapmışlar. Açıkçası halkımız bu tür dizileri izlemez izlese dahi çabuk sıkılır.Dizi aşk ve entrika dolu  ve gözyaşıyla yoğrulmamış çünkü.İzleyen insanında sıkılmaması gerekiyor.Bu açıdan süresi çok iyi. 

3.bölümü dün gece olan dizinin henüz 2 bölümünü izledim.Pazar akşamları 23.00'te yayınlanıyor
Hala yetişebilirsiniz yani Yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla 3.bölümden itibaren daha oturmuş bir dizi seyredeceğiz.Umarım reyting kurbanı olmaz :)

Sizler hangi dizileri izliyorsunuz? Mutlaka izlemelisin Aslıhan dediğiniz bir dizi var mı?






Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

8 yorum:

  1. Yerli dizilerdeki bir sahneyi gözümüze sokmak için bitmeyen uzatmalar beni benden alıyor, izleyemiyorum :) Konu itibariyle tam benlik aslında. Eğer mavi ışıklı laboratuvar ve uzun uzun deney tüpü planları yoksa kesin izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok öyle sahneler pek uzatılmamış 1 saatlik sürenin iyi değerlendirilmesi gerekiyor bence iyi kotarıyorlar :)

      Sil
  2. Trt'nin bi çok dizisini izleriz ben pek fırsat bulamıyorum ama Yunus Emre dizisi çok güzel. .şimdi Somuncu Baba da yayına girecek böyle sakın biraz maneviyatı olanları seviyorum galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönem dönem sakin ve bu tür diziler arasında gidip geliyorum. Demim demime uymuyor yani. Ayrıca bir çok diziye göre TRT dizileri harika :) 7 güzel adamı hiç kaçırmazdım mesela. Şimdi ise baba candır hoşuma gidiyor :)

      Sil
  3. 46 reytinge kurban gitmez umarım... :):)

    YanıtlaSil
  4. Ben süresinin uzunluğundan dolayı Türk dizileri izlemiyorum. Ne kadar iyi olsa da iki saat dizi izlemek sıkıyor beni. Yukarıdaki fotoğrafta Melis Birkan'ın eteğine tek kelimeyle bayıldım. Deminden beri ona bakıp duruyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana göre bir dizi o zaman :) eteği baya araştırdım bakalım bir sonuç çıkarsa instagramdan atarım sana :)

      Sil