31 Oca 2016

PAZAR 6’LISI : BENİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATAN 6 KİTAP



Merhaba sevgili Şule Uzundere'de gördüm bu paylaşımı. Her pazar belli bir çerçevede 6 kitabı paylaşıyorsunuz anladığım kadarıyla.Pazar listelerine ise Esseve Rin'den öğrenebilirsiniz.Gelelim beni hayal kırıklığına uğratan altılıya;

ROBİN SHARMA - FERRASİ'Nİ SATAN BİLGE

Ben lisedeyken çok popülerdi bir anda herkes okudu,herkes anlatmaya başladı.Açıkçası çok büyük beklentilerle başladım ama hiç beklediğim gibi çıkmadı.Zaten kişisel gelişim kitaplarını pek sevmem ve gereksiz abartıldıklarını düşünürüm.Hediye bir kitap olduğu için hatırası var ve hep kütüphanemde duracak :)

ENDER HALUK DERİNCE - MANOLYA KOKULU HİKAYELER


Bu kitap Şule ablanın hediyesiydi o yüzden özel bir kitap.Kapağı ve kokusu çok hoşuma gitmişti ancak içeriği için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Daha önce mutlaka okumuş olabileceğiniz kısa kısa hikayelerden oluşuyor.Elinizde e -kitap olarak varsa almanızı önermem.


ELEANOR MORAN - AŞKIM SANA AİT!

Biliyorsunuz gastronomi okumak gibi bir hayalim var.Hatta bu kitabı aldığım ilk gün sırf aşçılık ile ilgili olduğu için aldığımı yazmıştım bloga.Mutfak var aşk var ancak beklentimi karşılayamadı.Çok düz bir anlatımı var.Ve benim ana karakterdeki hanımefendiyle yıldızım barışmadı.Şahsen para verip almanızı önermiyorum ben çok çok uygun bir fiyata A-101'den almıştım bu yüzdem pek acımıyorum.

MAEVE BİNCHY - İTALYANCA AŞK BAŞKADIR

Hayal kırıklığa bile uğratamadı aslında.Mutlaka seveni vardır.Şahsen ben beklediğimi bulamadım.Ana hikaye Nora'nın üzerine kurulu olsa da diğer karakterlerin hikayelerine de değinmişti ancak hepsi tesadüfi bir şekilde birbiriyle bağlantılıydı.Bu pembe dizivari kurgu çok inandıramadı kendine hele ki Dublinde. Kız kardeşime ait bir kitap olduğu için kütüphanemiz de aksi halde para verip almazdım.

KAHRAMAN TAZEOĞLU - SÖZ


Bence ergenlerin el kitabı olmaya aday bir kitap :) Ne kadar duvar sözü varsa bu kitabın içerisinde.Ancak onlarda buradan alıntı yaptılar bu kitap mı onlardan bilemiyorum. Bukre kitabını da hiç sevememiştim.Kitap hiç bir şekilde gitmiyordu. Allah'tan onu ödünç almıştım :) Bu kitap ise erkek kardeşime hediye gelmişti.Öylece kütüphanede kuzu kuzu yatıyor.

JUSTİN KRAMON - BİR RÜYAYDI SENİNLE AŞK  

Ayrılan aşıkların yıllar sonra barışmalarını anlatıyor.Ama ben böyle 100 defa ayrılıp barışılan laçkalaşmış aşk hikayelerini sevemiyorum şahsen.Buda düz bir anlatıma sahipti. Allah'tan bunu da A-101'den almıştım verdiğim paraya pek acımıyorum.


Anladım ki çok övülen kitaplarla hiç duyulmayan kitaplardan hayır gelmiyor efenim.Zaten artık  e-kitap olarak inceliyorum sonrasında kitap şeklinde alıyorum.Size de öneriyorum :)


Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

19 yorum:

  1. Öncelikle etkinliğe hoş geldin :>>>>
    Adını çok duyduğum için biraz merak ediyordum Kahraman Tazeoğlunu ama vazgeçtim artık :D
    Kore dizisi izliyor musun bilmiyorum ama gastronomi okumak istiyorum diyince aklıma oh my ghost adlı dizi geldi. İçinde hem aşk hem de aşçılıkla ilgili şeyler var. Belki beğenirsin diye söylemek istedim :>

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum :) bende önyargılı davranıyorum artık tazeoğluna :) Kore dizisi izliyorum oh my ghost'ın 5.bölümdeyim :) tevafuk hoş oldu :)

      Sil
  2. KAHRAMAN TAZEOĞLUNU ben zaten hiç sevemedim googledan bulduğu bir iki sözü kitaba yapıştırıyor al sana kitap çıkardım oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. Kahraman Tazeoğlunun aşkla kal kitabını alacaktım ama şuan vazgeçtim. Sanırım biraz bekleyebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce e-kitabını okuyabilirsin canım böylece daha sağlıklı bir karar verebilir misiniz?

      Sil
  4. Bu menekse kokulu ve manolya kokulu hikayeleri bende ilk ciktiginda koktugu icin almistik cook onceden tavuk suyuna corba kitaplari vardi onlarin bir benzeri modunda bir arsiv kitabi... blogunuzu yeni kesfedip takibe aldim bende bloguma beklerim..

    YanıtlaSil
  5. Kahraman tazeoğlu için ben de sizin gibi düşünüyorum. Klişe doz yumağı

    YanıtlaSil
  6. Kahraman tazeoğlu için ben de sizin gibi düşünüyorum. Klişe doz yumağı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle :) yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Oooo seni de aramızda görmek ne güzel. Artık her pazar senin de listeni merak edeceğim.,

    Listemizde birçok ortak kitap var. Hatırlarsan sana Manolya Kokulu Hikayeler'i almayayım, iyi olmadığını düşünüyorum demiştim ama sen onu istemiştin. Bazen abla sözü dinlemelisin :-)

    Neyse ki sevmediğin kitaplara çok para harcamamışsın. Ya hediye gelmişler ya da ucuza almışsın. Buna sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ablacım ama vardır bir hayır sanıyorum kapağı çekmişti beni :) yine de değerli :) Allahtan :)

      Sil
  8. Maeve Binchy benim favori yazarımdır.Başka kitaplarını okusan aynı karakterlere gene rastlarsın.Edebi bir dili yoktur ama nasıl söylüyeyim sanki mutfakta bir dostunla oturup dedikodu yapıyormuşcasına rahatlatır kitapları zor anlarımda ilk onun kitaplarını okurum.Öldüğünde günlerce düşündüm ben şimdi onun kitapları olmadan ne yapacağım diye:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumumdan utandım şimdi. Bu gözle bir daha okuyacağım :) yorumun için teşekkürler

      Sil
    2. Yok canım neden utanıyorsun herkes sevmek zorunda değil ki bazen kimsenin bulamadığı bir ışık bizi çekiyor bir şarkıya ya da bir kitaba her insan farklı:))

      Sil
  9. Bloğumda bir süpriz var beklerim ;=) www.obiranne.net

    YanıtlaSil