25 Nis 2015

Tavsiye Kanalını Kınıyoruz!!!




Herkese merhabalar

Sevgili Kızsal Şeyler blogu sayesinde haberim oldu bu durumdan.Tavsiye Kanalını herkesin bildiğini varsayıyorum.Olay Tavsiye Kanalı'nın kurucularından Renan Tavukçuoğlu'nun Sabah Gazetesinde yapmış olduğu röportaj.Röportajın başlığı aynen şu;

             "Altın günü modeli satışı artırdı"

Röportajda dikkat çeken ayrıntılar ise;


Altın günü markaların satış kaynağı oldu. Ürünleri deneyip beğenen kadınlar sosyal medyada yorum paylaşıp satışları artırıyor

BLOGGERLAR'A GÜVEN AZALDI
Tavsiye Evi'nin kurucularından Renan Tavukçuoğlu, daha önce bloggerlar'ın yaptığı ancak daha sonra marka güzellemesi haline gelen ve tüketicinin güvenini kaybeden satış kanalını böyle bir modele çevirdiklerini ve daha çok verim alındığını söyledi. Hem evkadını hem de çalışan kadının olumlu ve olumsuz düşüncelerini paylaştıklarını dile getiren Tavukçuoğlu, "Sosyal medyada olumlu düşünceler paylaşılıyor. Kadınlar bir ürünle ilgili olumsuz düşünüyorlarsa herhangi bir paylaşımda bulunmuyorlar. Yorumlarını birebir firma yetkilisiyle paylaşıyorlar" diye konuştu.


RAKİP ÜRÜNLER KABUL EDİLMİYOR
Renan ve Erdem Tavukçuoğlu çifti, yurtdışında eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye dönme kararı alarak, ilk etapta bir WOM ajansı kurmuş. Böyle bir satış kanalı olduğunu fark edince de bunu uygulamaya koymuşlar. Rakip ürünleri kabul etmiyorlar. Yani bir gıda firmasının ürünleri denettirilmişse rakip firmanın ürünleri eve alınmıyor. Bu model aracılığıyla yetenekli kadınlarla markalar arasında bir iletişim kuruluyor. Öyle ki bu şekilde reklam yüzü olanlar bile var. Tavukçuoğlu çifti 2016'da 250 bin kadına ulaşmayı hedefliyor.


Ama en can sıkıcı kısmı burası.Hem pazarlamalarını bu kadınlar üzerinden yapıp hemde böyle bir yorum yapmak! Ne denilebilir ki.Şahsen çok takipçim yok ve öğrenciyim.Buna rağmen sırf benle iletişim kursunlar diye olumlu yorumları abartmadım.Bir çok blogger arkadaşımın da yaptığını sanmıyorum.Ayrıca bazı bloggerlara özür maili gitmiş bence tüm üyelere yollamalılar.

***Güncelleme***
Renan Tavukçuoğlu’ndan Basın Açıklaması şahsen basının bazen bir şeyleri abarttığına şahit olduğumdan ben ikna oldum.
Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

6 yorum:

  1. Kınım kınım kınıyoruz hem de :(

    YanıtlaSil
  2. çok üzüldük hepimiz bütün beğeni ve üyeliğimi geri çektim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çok üzüldük.Renan Tavukçuoğlu bir basın açıklaması yapmış.Tekzip talebinde bulunmuş.Yine de evkadını&kocası kısmı için üyemizin anlattığı bir anektottur denilmiş.Ve kendi hatasının olmadığı gazetenin bazı kısımları seçtiğini söylemiş.

      Sil
  3. çok talihsiz bir açıklama olmuş gerçekten.

    Bu arada blogumda size bir süpriz var ;) mail kutunuza bakmayı unutmayın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle gerçekten :( Süpriz mi ? :) mailimde bir şey yok ama

      Sil