18 Şub 2017

TASARRUF GÜNLÜĞÜ #1


Merhabalar efendim. Yine mi? diyeceğiniz bir yazıyla daha sizinleyim. Geçenlerde ekstradan hiçbir harcama yapmayan bir İngiliz hanımefendinin 1 yılda 22.000 pound biriktirdiğine dair bir yazı okudum. Ve aha! Neden olmasın!  Sırf kendimi ne kadar zorlarsam ne sonuç çıkacağını görmek için yapmaya karar verdim. 

Pek tabii benim bir yıl sürmeyecek bu planım. Elime gelecek eylüle kadar düzenli para geçecek bu yüzden eylüle kadar uygulayacağım. Bu süreçte yaşadığım şeyleri ve nasıl üstesinden geldiğimi yazmayı planlıyorum. Yola başlarken harcanacak /harcanmayacak  listesini yaptım. Listeler kabataslak şu şekilde ;



BİRKAÇ NOT DAHA ;
  • Harcanmayacak kısmına yazmadığım ama kısıtlayacağım bir diğer gider ise  kitap ve dergilerim. Okuyacağım tüm kitapları kütüphaneden ve e-kitap halini okuyacağım. Ancak ikisinde de olmazsa alacağım ama elimde bulunan kitaplarım bitmeden asla.
  • Aslında dışarıda takılmak kısmının beni biraz zorlayacağını düşünüyorum. O yüzden küçük bir bütçe ayırmayı düşünüyorum. Ama gerçekten çok küçük. 
  • Okul ve park benzeri kendi yemeğimi götürebilecek yerlere yemeğimi götüreceğim. 
  • Kısa mesafelerin tamamına yürüyeceğim. Uzun olanlarda ise en ucuzları seçeceğim. Dolayısıyla daha erken yola çıkacağım. Bunun hayatıma çok büyük etkisi olacağını düşünüyorum. 
  • Ve son olarak yazının başında gördüğünüz paralar ise - toplam 19,75₺-Bu sürecin başlangıç miktarı. Eylülde ne kadar artırabilmişim göreceğiz.
Sizlerinde önerileri ve düşüncelerini merakla bekliyorum. 




Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

25 yorum:

  1. Merhaba, geçen hafta ben bir yazı yazmıştım bu konu ile ilgili :) Tasarruf diyince insanlar biraz korkuyor. Aslında çok küçük önlemler ile tasarruf etmek çok kolay. Eğer vaktiniz olursa, yazdığım yazıyı okumanız için bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)) göz korkuttuğu konusunda çok haklısınız. Hemen geliyorum okumaya :) bu arada ben sizi tanıyorum sözlüğün tatlı moderatörü gingersınız :))

      Sil
    2. Bu şirin iltifat için teşekkür ederim.

      Sil
    3. Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Gerçekten mantıklı bir karar olmuş. Önemli olanın almak değil okumak olduğunu fark ettiğimden beri kendimi kitap alma konusunda frenliyorum.
    Eylül geldiğinde bu planını başarılı bir şekilde uygulamış olursun umarım ^____^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım :) yorumun için çok teşekkür ederim

      Sil
  3. bunu denemeyi ben de çok istiyorum ama dışarıda takılmak kısmı beni ekonomik olarak çökerttiği ve öyle yapmaya da devam edeceği için başaracağımı düşünmüyorum.Umarım siz başarırsınız da belki örnek alıp deneyebilirim bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım :) yorumunuz ve iyi dileğiniz için teşekkür ederim

      Sil
  4. Bu sene ev almak istediğimiz için eşimle uzun zamandır tasarruf yapmaya çalışıyoruz. Bu sürede alışveriş konusunda bakış açım da değişti. Ne kadar çok ihtiyacımız olmayan şey aldığımızı gördüm. evde kullanmadığım ne çok eşyanın olduğunu gördüm. Minimalist yaşamı araştırdım ve şimdi çok param olsa bile düşünmeden gereksiz yere harcamam diyorum. Gereksiz harcama sadece cebine zarar vermiyor. Evdeki hayatındaki fazlalıklar da insanı bunaltıyor.

    Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım. Kolay gelsin canım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana ilham olan hanımefendide yeni aldığı ev için böyle bir girişime girmiş ablacım :) görüyorum ki sende aynı yolu keşfetmişsin :)) yorumun ve iyi dileğin için çok teşekkür ederim

      Sil
  5. Ben ayda 20 tl bile koyamıyorum yaaa :) harcıyorum napim.Ama kontrollü hareket edenler rahatlıkla biriktirebilirler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım edebilenlerden olabilecek miyim? Yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Kuzu biraz ağır olmamış mı ya? (okuyucu endişeli ve üzgün) Bende geçen şey okudum kavanozda bozuk para biriktirme. Yada açılmayan metal kumbaralar var onlarda. Her eve girdiğinde cebindeki bütün bozuklukları atabilirsin mesela. Bu tasarruftan ziyade kendini sıkıştırma gibi olmuş. (okuyucu çok çok endişeli)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Endişelenme ve üzülme :) zaten kendimi sıkıştırmayı amaçladım. Bakalım eh be yeter mi diyeceğim yoksa iyi ki yapmışım mı merak ediyorum. Benim okuduğum yazıda kadın her yere bisikletle gitmiş kışın bile :D onun yanında benim ki pek sıkıştırma olmuyor

      Sil
    2. Ayrıca yorumun ve beni düşündüğün için çok teşekkür ederim :)

      Sil
    3. SENİ HER ZAMAN DÜŞÜNÜYORUM BEEN.
      Gelişmeleri bekliyoruz o zaman.
      Öpüldün.

      Sil
    4. Bende öpüyorum canım :))

      Sil
  7. Herkesin yapması gerek bence, bizim evde mesela... bir sürü gereksiz şey var. Beni de heyecanlandırdın şimdi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bu gidişle hepimiz mininalist olacağız 😊 Yorumun için teşekkür ederim ❤️

      Sil
  8. Harıka aslıhan. Bence cok guzel dusunmussun bakalım mekadar bırıkecek😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende merak ediyorum 😊 Yorumun için çok teşekkür ederim ❤️

      Sil
  9. Çok güzel bir şey düşünmüşsün canım benim valla eskiden bende biriktire biliyordum ama artık nerede bizim küçüğün hiç bitmiyor derdi :)) Hadi bakalım ne kadar birikecek :) kolay gelsin :) Sevgiler canım benim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) aslında en güzel şeyi siz biriktirmişsiniz. Allah size bağışlasın :))

      Sil
  10. Çok iyi yapmışsın ya fuzuli şeylere o kadar çok harcıyoruz , ben resim malzemelerim dışında hiç harcamıyorum . Kumaş pazarı var oradan metrelerce kumaşı beş tlye bile alabiliyorum ondan alıp kendim dikiyorum bu yıl nerdeyse hiç giyime para ödemedim dikiş çok tasarruf yaptırıyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim :) maşallah sen çözmüşsün bu işi :))

      Sil