23 Şub 2017

Kuru Saçlar İçin Maskeler


Zamanla saçınız çeşitli nedenlerden dolayı kuruyabilmektedir. Böyle bir durumda doğal bileşenlerden oluşan çözümleri uygulamak daha sağlıklı olacaktır. evde saç bakımı sırasında Kuru saçlar için uygulaması oldukça basit saç maskeleri mevcut. Sizler de bu maskeleri uygulayarak saçlarınızı canlandırabilirsiniz. Saçınıza uyguladığınızda kısa bir sürede sonuç alacağınız üç adet saç maskesi tarifini derledik.

Bal ve Muz Maskesi Tarifi

İhtiyacımız olan şey doğal bir bal ve bir adet muz. Bir adet muzu iyice ezin ve üç kaşık bal ile karıştırın. Bu karışımı saçınıza yavaşça uygulayın ve 30 dakika bekleyin. Bu süre sonrasında saçlarınızı yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu maskenin etkisini biraz daha arttırmak isterseniz, badem yağı eklemek iyi bir seçenektir.

Bal ve Zeytinyağı Maskesi Tarifi

Doğal bir bal ve doğal zeytinyağı malzemeleri ile bu maskeyi hazırlayacağız. Malzemeleri geniş bir kaba doldurun, saçınıza uygulayabileceğiniz kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Karışım hazır olduktan sonra artık yavaşça saç uçlarınızdan, kafa derinize kadar bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Uygulama sonrasında içeriğin saç özlerine iyice etki etmesini sağlamak için temiz bir bone kullanın. 30 dakika bekleyin ve sonrasında saçlarınızı yıkayın.

Aloe Veralı Maske Tarifi

Aloe veranın saçlara olan faydaları saymakla bitmez. Bu maske için iki adet aleo vera yaprağı edinin, bu yaprakları keserek bir kâseye koyun ve üzerine saç tipinize uygun bir saç kremi ekleyin. Yaklaşık 7 dakika boyunca karıştırın ve saçınıza uygulayabileceğiniz hale gelmesini sağlayın. Sonrasında saçınıza masaj yaparak uygulayın ve bone takarak 30 dakika boyunca bekleyin. Sonrasında saçlarınızı yıkamanız gerekiyor.

Sizlere sunduğumuz bu maske tariflerinin en önemli özelliği ise doğal bileşenlerden oluşmasıdır. Doğal malzemeleri kullanarak, bu malzemelerin saçlarınızda doğal etki göstermesini sağlıyorsunuz. Bu da saçlarınızın belli bir süre değil, uzun süreli olarak canlı kalmasını sağlıyor.

°°°°°°°
Konuk yazarlığı için Zeynep hanıma çok teşekkür ederim. Sizlerde konuk yazar olmak isterseniz bana iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz. Yazı içeriğine, yazım şekline ve konu seçimine karışmadan aynen yayınlıyorum. 
Hepinize iyi bir gün diliyorum... 

Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

10 yorum:

  1. Sarımsak ve zeytinyagi maskesinide cok öneriyorlar.Ama kokudan dolayi tercih edilirmi bilemedim :) tesekrler yazi icin zeynep hanimada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıkayınca o koku kalmaz deneyebiliriz bence :)) yorum için teşekkür ederim

      Sil
  2. Bu kış inanılmaz bir cilt ve saç kuruluğu yaşıyorum haftasonu muzlu olan maskeyi mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kış oldukça sert geçince cildimizde etkileniyor doğal olarak. Yaparsanız lütfen sonucu buraya da yazın lütfen. Tamamen doğal içerikli olduğu için işe yarayacağını düşünüyorum :) yorumun için teşekkür ederim

      Sil
  3. bu maskelerin etkilerine çok güveniyorum sadece zeytinyağını temizleme işi beni yoruyor...
    paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal oldukları için bende güveniyorum :) zeytinyağlı sabun ile temizliyorum ben. Yorum için teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Sayın Aslıhan; sarımsak kokusundan çekinenler olmuş.. Şuradaki yazıda sarımsak kokusunun giderilmesi için uygulanabilecek yöntemler bulunuyor, belki arkadaşların işine yarayabilir: http://www.evdesacbakimi.net/sarimsak-kokusu-nasil-gecer/

    YanıtlaSil
  5. hindistan cevizi yağı da gayet başarılı :)

    YanıtlaSil