3 Haz 2016

İÇ SESİNİZ VAR MI?

iç ses

Bakınız efendim size zaman zaman itiraf ettiğim şeylerin bir yenisi geliyor. Başlıktan anlaşılmıştır ne yazık ki gizemli ve ilgi çekici başlıklardan müstesna bir insanım. Ama anlamayanlar için tercüme edeyim  benim bir iç sesim var. Hayır biriyle konuştuğumuz zaman aklımızdan geçenleri kastetmiyorum. Bildiğimiz diyalog haline olduğum bir iç ses. Hemde en dobrasından en mantıklısından. O kadar baskın ki kendisine Asya adını verdim. Aslında Aslıhan ismini pek sevmediğim için kendime en yakın isimlerden birini koydum. 

Bir önceki paragrafta
- şizofren bu kız
- iyice sıyırdı gibi cümlelerle ayrılmadıysan detayı ile anlatayım. Öncelikle hayır şizofren değilim. Belirtilerini göstermiyorum ayrıca psikiyatrım fark ederdi diye düşünüyorum. Evet eminim. Sıyırmak konusuna gelince belki birazcık olabilir. İç sesleri araştırdığımda çoğu insanda olduğunu gördüm. Genellikle mantıklı ve iyi konuşuyorlar yani  olmak istediğimiz ama olamadığımız özellikler taşıyor iç sesler. Bazı sitelerde  vicdanımızın sesi olduğunu söylüyor. Vicdanlı olduğu doğru ama bu vicdan değil emin olun.

Bu ses yani kötü birşey yapacakken senin içini kıpır kıpır yapan hisle aynı kaynaktan. Hani içimden bir ses yapma diyor dediğimiz varya işte bu o.  Bence fıtrat dedikleri bu işte. Hep bir mantıklı akıllı edepli çünkü iç ses. Filmlerde olur ya hani her iki omzunda durur iki güç. İyilik ve kötülük... Aynı görüntüye sahip olmasalar  da bence içimizde ki fıtrat ve nefs onlar. İrade ise biziz. 

Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

6 yorum:

  1. Peki iç sesinle yüksek sesle konuşur musun? Ben konuşurum. Bunun garip karşılanacağını da üniversiteye gidene kadar fark etmemiştim çünkü ailem bana alışmıştı. Üniversitede yurtta kalıyordum. doğal olarak insanların dikkatini çekmiş, yurtta beni konuşmaya başlamışlar :-) Oda arkadaşlarım uyarmıştı beni, konuşma çok dikkat çekiyorsun diye. Ben de artık etrafta birileri varsa içimden konuşuyorum, teksem normal bir insanla konuşur gibi sesli konuşuyorum. Bildiğim kadarıyla bir psikolojik sorunum da yok :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek başınayken sesli konuşuyorum bende :) seni en iyi tanıyan kişiyle konuşuyorsun aslında güzel bir şey :)

      Sil
  2. Herkesin içsel sesi var aslı hep konuşma durumunda mesela Şuan saat Gece 3:00 olmasına karşı içsel sesim aslıya söylemelisin diyor dış sesim bırak söyleme kalsın diyor Acaba nedir dediğini duyar gibiyim.Söylesem mi seöylemesem mi Bilemedim :) Genel blogunla ilgili...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki söylemelisin dış sesinin söylediğine aldırma sen ;)

      Sil
    2. Genel itibari ile son yazın biraz sitemkar ya hani Belki biraz daha canlılık katabilirsin. Biraz daha güncel ve durumlarda farklılıklar gösterebilirsin buda seni farklı farklı insanlarla tanışmana vesile olur belki. İçeriğin Güzel olmasına karşın Aşırı hüzün kokuyor Bana verdiği hissiyat Güzel ama şöyle düşün Blog camiasındaysak şayet Tüm duygularımızı barındırıyorsak Biraz daha neşe katabilir Kitap okumayı seviyorsun Komedi olabilir mesela ben sürekli Korku tarzında yazıyorum. Baktım Gerilim,korku,polisiye çok seviliyor ama okumayanlarda var Şimdi biraz daha eğlenceli olmasına dikkat ediyorum. Hayat benim sevdiklerimle geçmiyor. Ve bir şeyleri paylaşıyorsam biraz okunmasını istiyorsam onlarada Hitap etmeliyim. Bunu yapmalıyım Bunlar nacizhane öneriler ben yine gezinmeye devam edicem Blogunda ....

      Sil
    3. Yorumun için teşekkür ederim :) Çok haklısın :)

      Sil