1 Haz 2016

DÖNDÜK..DÖNÜYORUZ

yazı

Allah'tan son yazımda kesin gidiyorum diye atıp tutmamıştım. Büyük konuşmaları ve söz verip tutmamaları pek sevmem çünkü. Bir önceki yazımda gelen 6 yorum yazan çok değerli 6 insan var. Onlar ışık tutunca bende daha çok düşündüm.Güzel olmasa da bu yazıları ben yazıyorum.Ve yazmayı çok seviyorum.Bana ait olan nadir şeylerden birini neden kendi isteğimle bıraktım ki. Bunun farkına vardırdıkları için çok teşekkür ediyorum.

İnsanoğlu garip bir canlı beyni ise sonsuz bir derya belkide dehliz. Deryalarda yüzüp dehlizlerde boğulabilirsiniz.Mesela Müge Anlı'da şuan işlenen seri cinayetlerin failini gördünüz mü? İnanılmaz zeki bir insan.Dediklerine göre insanları birer oyuncu hayatı bir oyun olarak görüyor ve "game over" olanlar ölüyor. Büyük ihtimalle okb rahatsızlığı var ve "adam mısın?" lafı ile tetikleniyor. 3 kişiyi öldürmüş ve 1 muhtemel ölü var.Şahsen bastırılmış duygulara sahip olduğunu düşünüyorum.Büyük ihtimal takdir edilmeme ve zayıf güçsüz kompleksi var.Ve konuşuldukça ondan korkuldukça kendini daha önemli hissediyor.Bu olayla şuraya gelmek istiyorum. 

Ne konuştuğumuza çok çok dikkat etmek zorundayız.Ettiğimiz en küçük lafın kimde hangi duygulara sebep olduğunu bilemeyiz.Özellikle çocuklarınıza söylediğiniz küçük gibi görünen sözlerin bile onların dünyasına nasıl aksettiğini bilemeyiz. Özellikle güçlü,otoriter ve baskın aile bireylerinin olduğu bir ailede kendini yetersiz eden bireyin üstünde daha çok durulmalı.Evet sorunlu çocukların hepsi seri cinayet işlemiyor ama çeşitli ciddi  sorunlar yaşıyorlar.Örneğin  benim gibi hayata adapte olamıyor kendini değersiz hissetme sorunlarını yaşıyor. Tabii ki bu duygular asıl sebepler değil.Bunlar alt yapıyı oluşturuyor.Tetikleyen adeta fitili ateşleyen bir olay yaşanıyor.Yine kendimden örnek verecek olursam bazı olaylar sonrası uzun süreli depresyondayım. Yaşam yolculuğumuzda bencil olmamak lazım.Bizler istediğimiz gibi düşünmeden konuşup hareket ediyor ve sorunlardan kendimizi sakınıyoruz.Halbuki sorunların sebebine katkımız olmuş hatta sorun bizken nasıl vicdanlarımızı susturup arkamızı dönebiliyoruz. 

Neyse nereden nereye geldim. Dönüşümle beraber sadece dikkatli davranmanız ve duygular hakkında yazacaktım halbuki.Kısaca geri döndüm.Yazmak bana oldukça iyi geliyor.Neler düşünüyorsunuz lütfen benimle paylaşın. Sizlerin düşüncelerine değer veriyorum.

Sağlıcakla.Selametle...
Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

10 yorum:

  1. Gitmeyeceğini, yazmaktan vazgeçmeyeceğini biliyordum. En doğrusunu yaptın. Gitmemiş olsan da hoşgeldin demek adetten o yüzden hoşgeldin :) Yazdığın yazıya hem bir cevap, hem de benzerliğimizi fark etmen için geçenlerde yazdığım yazının linkini paylaşıyorum. Şuraya iliştirdim http://senbenvehickimse.blogspot.com.tr/2016/05/hadi-itiraf-et-sen-kimin-failisin.html vakit ayırıp bakarsan ne demek istediğimi anlayacağına şüphem yok. Yazımı okursan yazmadıklarının bir kısmını orada bulabilirsin belki. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk :) Bu yazını okumuştum şimdi yorumunu yazacağım :)

      Sil
  2. O zaman hoşgeldin en iyi hikayeni yaz Aslıhan hayata inat .

    YanıtlaSil
  3. içten içe temelli gitmeyeceğini biliyordum. Sen yazmayı çok seviyorsun. Ben de öyle. Blog yazmaya başlayalı 2 yıl oldu ve bu 2 yıl beni o kadar mutlu etti ki. Allah'tan bir şey olmadıkça yazmaktan vazgeçemem sanırım. Sen de vazgeçme. İnsan yazdıkça rahatlıyor, olayları daha iyi değerlendiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanıyorum hepimiz içten içe biliyorduk :) çok haklısın :) yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  4. İyi ki döndün canım! Yeniden güçlü ve kararı olmana çok sevindim. Ben blog takip listemde ramazan temizliği yaptım. Yazmayanları takipten çıkarırken seni de çıkarmışım. Sıkıntıları vardı acaba yazdı mı diye özellikle girip baktım bugün. Yeni yazılarını öyle gördüm. Şimdi takip bölümünü bulamıyorum blogunda :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum yorumuna :) Hemen sağda izleyiciler :)

      Sil
    2. Bulamıyorum ama bulacağım inşallah. Oruçtan olabilir :)

      Sil
    3. Mobilden giriyorsan biraz aşağıda :) Allah hayırla iftara kavuştursun :) yardımcın olsun

      Sil