20 May 2016

UMURSAMAZLIK

Yaklaşık 1 saat  önce başlamış sınavıma bilerek,isteyerek,tamamen kendi kararımla gitmedim.11'de olanına da evimin kampüse uzak olduğundan yetişemediğim bahanesini öne sürmeyi düşünüyorum.Bu umursamazlık hali bana son yazımdan sonra geldi.Verdiğim upuzun arada başıma neler geldi neler.Otur karşıma da anlatayım.Dilersen birde kahve yap.ancak katlanırsın.

Bir yazımda bahsetmiştim bazen sırlar çok ağır geliyor diye.İşte ben o sırları taşıyamadım.Hiç beklemediğim bir anda ve şekilde ortaya saçılı verdiler.Bir sürü olay oldu. iftiraya bile uğradım yıldım,kırıldım,yandım.Omuzlarımdan azad ettim saçlarımı.Ama herkes hiçbir şey olmamış gibi davranıyor.Aslında şu paragrafa tüm olayı yazıp sildim.Silmek zorundayım halbuki ne kadar isterdim hepsini anlatmayı.

Düşünüyorum bu hayatta koskocaman bir sıfırım.Tam anlamıyla bir sıfır.Ailem yok en azından benim için yok.Güzel değilim hatta çirkin sayılırım,şişmanım,aptalım ve bir üniversiteyi bile bitirmeyi beceremiyorum.Hayattaki her şeyden vazgeçiyorum derken çokta vazgeçmişim meğerse..Annemin beni doğurduğu yaştayım ve başarabildiğim hiç bir şey yok.Cümlelerimin ergen hezeyanlarına benzediğinin farkındayım.Zaten bir ergenden uzak bir noktada değilim.

İşte karşınızda defalarca dibe saplanmış, insan sıfatından başka tüm sıfatlardan muaf ben duruyorum.Yine mi? dediğinizi duyar gibiyim.Yine! Yine,yeniden,hep.Artık boş verdim. Hiçbir şey umurumda değil. Öleceğim günü bekliyor adeta şafak sayıyorum.Şu 1 ay içinde kaç defa balkon demirlerinden sarkıp kaç arabanın bir adım ötesinde durdum bilmiyorum.Cesaret edemedim.Anladım ki aynı zamanda bir korkakmışım. Siz hayatı başarabilmiş insanları alkışlıyorum efendim.Ne kadar büyüksünüz ve ulaşamayacağım kadar yukarıda...

Umarım hiçbir zaman böyle yaşamazsınız.




Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

9 yorum:

  1. Hiç kimse senden daha büyük değil Aslıhan. Çoğumuzunda böyle hissettiği dönemler olmuştur. Toparla kendini bu tamamen senin elinde. Her ne yaşıyorsan, ne kadar ağır da gelse vazgeçme. Yarın yeni bir gün.

    YanıtlaSil
  2. umutsuzluğa kapılmak aptalım demek son derece yanlış bence hiç de aptal olduğunu sanmıyorum sadece kırılmışsın ve kısa sürede kendini toparlayacağına eminim kendine biraz güvenmen yeterli bunun için..

    YanıtlaSil
  3. Canım maddi manevi tüm sıkıntılarına Allah ferec ve mahrec lütfetsin. Kandil hürmetine... ❤

    YanıtlaSil
  4. Senin de mübarek olsun canım ❤

    YanıtlaSil
  5. Olayı bilmiyorum ama şuan bulunduğun duruma bakarak bir çok ortak noktamızı buldum ve diyorum ki düşüncelerinle ergenlik noktasından çok uzaksın. Yıkılıp, düşerek daha güçlü adımlar atmayı öğreniyoruz.

    'Tüp bitti.' diyerek ağlayan bir kadın olarak sana yazıyorum. Ailesi tarafından yarı yolda bırakılan bir kadın olarak yazıyorum. Dördüncü senesinde hala okulu bitirmeye yaklaşamamış biri olarak yazıyorum.

    Sen yaralanmadıkça yürüyemez ve gerçekten hep uzak olurdun. Bizim güzelliğimiz yaralarımızdan ve yalnızlığımızdan geliyor. Biz bunları yaşamasaydık tamamlanmayacaktık. Evet ben de ölmeyi çok istedim sonra dedim ki ben bunun altından nasıl kalkamam? Parasız kaldım ve tuvalet temizledim. Aç kaldım. Sınavlara giremedim. Sonuç? Okulu ot gibi bitirseydim ne olacaktı? Diğer insanlar ne oldu ki? Çok mu önemli bu koduğumun okulu?

    Hocalarımın yüzüne bakara artık şunu söylüyorum "İleride hobi olarak okudum." diyeceğim.

    Bırak ve içindeki gücünü keşfetmek için kendine izin ver. Yaralarını sev...

    YanıtlaSil