29 Oca 2015

Şişman Olmak 2 | Mutlu Şişman Kadınlar

İnternetteki bir habere göre şişman insanlar daha mutluymuş.Haberde bahsedildiğine göre;

"İsveç Stockholm Karolinska Enstitüsünün 1 milyon 300 bin şişman üzerinde yaptığı araştırmaya göre, şişmanlarda depresyon ve intihar riski zayıflara göre çok daha az !

İstatistiksel olarak ta, zayıflar hastalıklara karşı daha dirençsiz ve daha erken ölüyor.

Araştırmayı yöneten Prof. Finn Rasmussen :"Kandaki yüksek yağ oranı Serotonin hormonunun salgılanmasını arttırıyor, bu da insanlara mutluluk veriyor; bu nedenle biraz kilo fazlalığının hiçbir zararı yok." dedi.

Viyana Tıp fakültesi de haberi doğruladı. Prof. Dr. Johannes Huber: "Yemek, insanlık için bir ödüldür. İnsan ne kadar çok yerse, o oranda mutluluk hormonunu uyaran maddelerin salgısı artıyor. Şişmanlık taş devrinden beri sağlık, güzellik, mutluluk demektir. 400 yıl önce ressam Rubens şişman güzelleri tuvale aktarmıştı. Zayıf olmayı ideal haline getirmek, modern zamanların bir sorunudur." diye konuştu.



Haberde bahsedilen Peter Paul Rubens’in “Üç Güzeller” (The Three Graces) tablosu 




Şahsi özelliklerime ve çevredeki izlemlerime bakarak söylüyorum ki bu araştırmanın sonucu yanlış.Evet genel olarak şişman insanlar daha pozitif ve güler yüzlü olabilir.Ama daha mutlu değiller.Çünkü mutlu olmalarına izin verilmez.Serinin daha önceki yazısını okursanız ne kadar mutlu olunabileceğinin farkına varırsınız.

Ama bugün ki yazımda benim içlerinde bulunmadığım "Mutlu şişman insanlar" daha doğrusu "Mutlu şişman kadınlar" konumuz.





Tess Holliday Büyük beden mankeni standartların oldukça dışındaki boyu ve kilosu ile önemli bir modellik ajansıyla kontrat imzalayan ilk manken oldu.Tessin kocası ve oğlu ile mutlu bir yaşamı olduğu söylenebilir.














Pelin Öztekin her ne kadar zayıflamış olsa da şişmanken de kilolarıyla gayet barışık ve mutlu bir insandı.












Yine Adele'de zayıfladı fakat şişmanken nur topu gibi bir çocuk doğurup bir sürü başarılı albüm yapan mutlu bir insandı.













Allah aşkına söyleyin bana 1000 tane çirozu getirsek bu kadının güzelliğine ve sesine erişebilir mi?

O yıllardır kilolarıyla barışık üstelik onun bu balık etli hali çok çok yakışıyor.3 çocuğuyla mutlu bir yaşamı var Sibel Can'ın.
















The Gossip adlı indie- rock grubunun 27 yaşındaki çılgın solisti Beth Ditto, 1,57'lik boyu ve 99 kiloluk ağırlığıyla aslında sahnelerin pek de alışık olmadığı türden bir "star" Ve Beth'in hayatını araştırdığı zaman ne kadar başarılı ve mutlu yaşadığını göreceksiniz.














İlk sayısından bu yana kusursuz ve ince bedenleriyle dikkat çeken modelleri kullanan Sports Illustrated bu yıl ilk kez büyük beden manken Ashley Graham'a da yer verdi.


Bu kadınlar binlerce örnekten biri değiller,Bir kaç örnekten biriler ama ben dahil tüm kilolu kadınlara mutlu olmak konusunda örnek olmalılarO kiloları ancak biz istediğimiz için verebiliriz...

















Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder