7 Kas 2018

DÜNÜN HİKAYESİ | MİM


Merhaba,
Sevgili Umman Aslan çok güzel bir mim başlatmış ve sevgili Pınarın Günlüğü beni mimlemiş.. Onların da yazılarına ulaşmak için isimlerine tıklayabilirsiniz. İkisinin de yazısını okudum ve çok beğendim. Benim yazım onların yazıları kadar güzel olacak mı emin değilim. Ayrıca mim için en az 3 isimi mutlaka mimlememizi istemişler :)
Hadi başlayalım.

*******
Bir önceki sabah olduğu gibi 6.30'da uyandı. Ve bir önceki gün olduğu yatakta biraz oyalandı. Oyalanırken favori olayı youtubeda video izlemekti. Zira günden güne değişen tek şey videolar oluyordu. Aslında gönüllü olduğu vakıfa gitmesi gerekiyordu.Ama içinden gitmek gelmiyordu. Bu yüzden gitmedi.


O oyalanırken kardeşleri ve babası evden ayrılmıştı bile.İşte bu yüzden sabahları çok seviyordu.Ne kadar az ses o kadar huzur gibi geliyordu. 3 kızın paylaştığı odasından yerde olan döküntülere basa basa çıktı.Çıt sesi geldi ama gözlüğü olmadığı sürece sorun yoktu. Evin içinde ilk durağı lavabo ardından mutfak oldu her zaman ki gibi.Evin geri kalanı uyanana kadar altlık yapacaktı. Zira açken sigara içemezdi. Bu anlar onun sakince düşünme anlarıydı.


-Ne zaman bu kadar bağlandım acaba? Kokusundan nefret ediyorum.Aslında hiçbir yararı yok.Olmayan paramı havaya üfürüyorum. Allahım hayırlısıyla bir işim olsun artık. Yarın biraz daha erken uyanıp namaza başla artık.


Camdan dışarıyı izlerken sigarasını bitirdi ve yatağına geri döndü. Sosyal medya hesaplarına baktı.Yine herkesin hayatı mükemmel görünüyor ve herkes pozitifti.Babaanne ısrarı ile evin geri kalanı da kalktı ve kahvaltıya oturuldu. Sadece 1 sanileğine -yavaş ve çiğneyerek yemeliyim düşüncesi geçti aklından. Kahvaltı sonunda unutmuştu bile. diğerleri-annesi,kız kardeşi ve babaanne- kahvaltıya devam ederken önce ilaçlarını aldı .O ilaçlar olmadan sakin kalamıyor ve odaklanamıyordu. Ardından kahvaltı sonrası sigarasını aldı. Daha bitiremeden kardeşi de gelmişti yanına. Zehirlenirken ev işini paylaştılar.Bir önceki gün Aslıhan annesiyle çamaşır yıkamış kardeşi evi süpürmüştü. Bugün elektrikli süpürgeyi biri ,vileda ve toz alma işini diğeri yapacaktı.Arada bir yerde danışman hocasına mesaj attı.Hala mezuniyeti resmiyete ulaşmamıştı.Hocası azıcık tersleyip sabırlı olmasını istemişti. Suç onun değildi ki babası yakında soracaktı.Nerede diploman diye.


İşleri bitti. Kuzenleri halasına gelmişti.Hem ona uğradılar hem bazı çamaşırları halalarına götürdüler. Allahtan ev oldukça yakındı. Eve geri döner dönmez komşularının kızı çağırdı.Yemek hazırlamış ve yalnızdı.Bu okumaya fırsat bulamamış ancak çok zeki kız onu mutlu ediyordu.İnşallah açıköğretimden devam edecekti. Eve döndü.Annesi yemekleri yapıyor sadece sofra kızlara kalıyordu. Babaları gelince akşam yemeği,çay ve yatak. Telefonunu uçak moduna aldı ve ışığını kapattı.Yine uyumadan önce hayal kurmaya başlamıştı.İşi ve kendisine ait bir evi vardı.Kitaplığı çok büyük olacaktı.Bir tarafta plak çalacaktı.
*******
Gördüğünüz gibi monoton ve sıkıcı bir hayatım var. Bir süredir böyle ve bir süre daha böyle devam edecek sanırım.Bende şu arkadaşlarımı mimliyorum.


Selametle...
Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

17 yorum:

  1. Hayatın sıkıcı değil sadece bazı saatlerin üstünü çizmişsin o kadar :)))

    Nedense sana sigara içmeyi yakıştıramadım. Yanlış anlama lütfen çok tuhaf durdu. :) en kısa zamanda boşlaman dileğiyle..
    vakit bolluğunda dolu dolu yaşarsın inşaAllah:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın *utanan maymun* normal hayatta ki arkadaşlarımda yakıştıramıyor, anaç bir tipim olduğundan uymuyor görüntüye. Sağlığım için bırakacağım inşallah Sanırım stres bağımlılıkları etkiliyor. İyi dileklerin için teşekkür ederim. Cümlemiz hayırlısı ile isteklerimize kavuşalım inşallah :)

      Sil
  2. Umarım bir an önce istediğin gibi bir iş bulursun, hayatının sıkıcı olmasını yazmışsın ama ailen ile birlikte olmak bence çok güzel. Sigara kullandığını bilmiyordum. Sanırım sıkıntıdan, vakit geçiremediğin için içiyorsun. İnşallah istediğin gibi bir iş bulursun. Her şeyin gönlünce olması dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlısıyla Allah hepimizin gönlündekini versin inşallah 😊 çok teşekkür ederim arkadaşım

      Sil
    2. Rica ederim arkadaşım.

      Sil
  3. Çok güzel, emeğine sağlık. Bence monoton değil, yaşam akması gerektiği gibi akıyor sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) akması gerektiği şekil birbirine çok benziyor ondan azıcık sıkılmış olabilirim *utanan maymun *

      Sil
  4. Bu güzel mimi en kısa sürede yapacağım. Böylece bloguma zaman ayırmaya da sebebim olur. :) Bence sıkıcı değil günün. Bazı şeylerin zamanı vardır. Demek ki henüz zamanın gelmemiş... Güzellikler diliyorum canım benim sana <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sana güzellikler diliyorum birtanem. Çok yoğunsun biliyorum hakkını helal et :) çok teşekkür ederim

      Sil
  5. Yaptığın için çok teşekkür ederim. Çok güzel olmuş 😊 Bir kitaptan bir sayfa okumuş gibi hissettim. Her şey olağan, yolunda ve akışında 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun çok özel, teşekkür ederim. Çok mutlu oldum beni mimlediğin için :)

      Sil
  6. seni tanıdığıma sevindim Aslı,
    Aslında rutin deyip de burun kıvırdığımız hayatımız belki de başkası için bir nimettir
    Bir de bu açıdan bakmak lazım
    Sana gönlündeki gibi bir iş diliyorum
    Ailen babaannen sağlıklı ve yanındalar bunlar çok değerli
    sen de mezun olmuş eminim pırıl pırıl bir genç kızsın
    yolun açık olsun

    YanıtlaSil
  7. Ah, gençken sıkıcı dediğimiz şeylere yaş ilerledikçe huzur diyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyleyse seve seve yaşayacağım her anı :) yorum için teşekkür ederim :)

      Sil
  8. Kitap, belgesel ve şov yorumları için https://forestofnoreturn.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Merhaba blogunuzu inceledim ve takibe aldım çok güzel içerikler paylaşıyorsunuz. Bende blogumu takip eden ve yorumluyan herkese dönüş yapıyorum >> Bloguma göz atın isterseniz ; https://www.cihan7.com

    YanıtlaSil