14 Eyl 2013

BENİM DÜNYAM | İZLEDİM



Benim Dünyam filminin fragmanlarını görmüşsünüzdür.Tesadüf eseri bende izledim bu film bir çoğumuzun izlediği ve hemen hemen izleyen herkesi gözyaşlarına boğan 2005 yapımı "Black" adlı Hint filminin Türk uyarlaması.Biraz konusundan bahsedelim :)


"Ona tek bir kelimeyi öğretmedi: imkansız"


8 yaşına kadar hayatla ilgili hiçbir şey bilmeden yaşayan Ela ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca'nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculuğunda sadece bir kelimeye yer yoktur: İmkansız. Film, Mahir Hoca'nın karanlığın içindeki Ela'nın elinden tutarak onu üniversite sıralarına kadar taşıyışını ve Ela'nın umut ve vefa hikayesini anlatıyor.


Benim Dünyam; sadece karanlığı görebilenlere, karanlığın anlamını baştan yazdıranların hikayesidir.


OYUNCULAR: Beren Saat, Uğur Yücel, Ayça Bingöl, Turgay Kantürk, Hazar Ergüçlü


Sağlam kadro yani =)








Birazda Black'tan bahsedelim


Kör ve sağır bir kızın bir öğretmen sayesinde hayata nasıl tutunduğunu ve nasıl yaşam mücadelesi verip kazandığını, sonunda da öğretmeni aynı duruma düşünce ona nasıl umutsuzca öğretmenlik yaptığını konu almaktadır. Kör ve sağır doğan Michelle ailesi tarafından anlaşılamamaktadır. Annesi ve babası Michelle'i akıl hastanesine göndermeden önce son kez bir öğretmen tutup şanslarını denemek isterler. Başta öğretmenle iyi anlaşamasalar da bu öğretmenin kızı başarılı bir şekilde eğittiğini görünce bu öğretmenle yola devam ederler ve Michelle bu öğretmen sayesinde üniversiteye gider ancak sonra Michelle'in öğretmeni Alzehimer hastası olur ve Michelle'e bakamayacak duruma gelir. Artık öğretmen olma sırası Michelle'dedir kendi öğretmenine ona öğrettiklerini geri öğretmek için umutsuzca çabalar.


OYUNCULAR


Rani Mukherjee,Amitabh Bachchan,Ayesha Kapoor,Nandana Sen,Sillo Mahava,Dhritiman Chaterji


Burada da kadro sağlam =)



Bakalım orjinali kadar duygusal olacak mı ?

Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder