2 May 2016

MİM || KİŞİSEL BLOG YAZARLARI NE DÜŞÜNÜYOR?

Canım arkadaşım ZOKAGum beni mimlemişti. Bu aralar sıkıntıda olduğumdan ancak yazmaya fırsat buldum.Ona mimlediği için teşekkür ediyor ve sorulara geçiyorum.




1-Blogla tanışmam nasıl oldu?
O yıl dershaneye başlamıştım. Sosyal hayatım aktifti ama ben yine kendimi yalnız hissediyordum.Kitaplarla çok haşır neşirdim.Yazı yazmaya da merakım olunca kendimi burada buldum.Açıkçası ilk zamanlar sadece çekilişlere katılıyordum. Sonra sorunlar yaşadıkça buraya yazmaya başladım.

2- Neden Blog yazıyorsun?
Ben hemen hemen herkesi dinlerim.Öylesine de değil üstelik.Ancak farkettim ki çoğu insan beni ya dinlemiyor ya öylesine dinliyor.Sonrasında kendi sıkıntılarını yeniden anlatmaya başlıyor. Blogda ise kimse okumasa bile sen içindekileri dökebiliyorsun. Bir nevi günlük gibi.Ama bir konuda pişmanlık yaşıyorum. Keşke anonim olarak yazsaydım. O zaman daha rahat oluyorsun gibi geliyor bana.
3- Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan bahsediyor musunuz?
Bazen bahsediyorum.Genellikle insanlar ne olduklarını bilmedikleri için konuşma arasında kalıveriyor.Hatırladıklarından bile emin değilim. Ama ailem biliyor. hatta kız kardeşimin de bir blogu var. Ancak hiç biri zahmet edip yazdıklarımı okumaz.

4- İlk yazınızla son yazınız arasında ne gibi fark var?
İlk postumda sadece bir cümle var.Kısa bir yazısı ve fotoğraf vardı ama silmişim.Sırf tarihi unutmamak için orada kalmış.Daha sonra ilk paylaşımım bir çekiliş hediyesi. İlk uzun soluklu yazım ise Selam filmi için yazmışım.Şimdi okuyorum o zaman yazılarım resim odaklı ve kendi hislerimle alakalı çok kısa kısa yazmışım.Şimdi aynı yazıyı yazacak olsam daha dişe dokunur bilgiler verir en son kendi yorumlarımı katardım.

5- Blog yazmak yaşantınıza neler kattı?
Blog hayatıma o kadar çok şey kattı ki. Yazdıklarım içimi rahatlatırken yorumlar çözüm getirmeye çalışıyordu.Annem bile dinleyip karşılık vermiyor çoğu zaman.Yorumlar o kadar değerli ki.Bir çok değerli arkadaşım oldu Melodram,Zoka,bir tavsiyem var,şule ablam ve daha niceleri.. İyi ki katmış..
6- Hangi kaynaklardan ilham alıyorsun?
Hayatımdan,gözümün gördüğü gökyüzünden,duyduğum seslerden,okuduğum kitaplardan aslında herşeyden..

7- Diğer blog sahipleriyle iletişim kuruyor musun?
Tabii ki. Her biriyle iletişim kurduğum için o kadar mutluyum ki.Mesela Değmesin Yağlı Boya tıpkı bir abla gibi yeri geliyor blogla ilgili sorularımı cevapladı yeri geldi yorumlarıyla yanımda oldu.Yazılarını okurken de sohbet ediyormuşuz gibi hissediyorum. Bir diğeri ZOKAGum bir email ile dahil oldu hayatıma. İyiki de düşmüş :) İnstagramdan konuştuğumuz da bu kız beni anlamış demiştim. Hayatımda empatisi bu kadar yüksek bir insan daha yoktur. Bir başkası Melodram, o beni daha tanımadan beni onu tanır ve okumaktan çok zevk alırdım.Hatta eski yazılarımdan biri melodram üzerine. Hala bile yorum yazınca heyacanlanıyorum.Ve daha bir sürü güzel insan var.Her biri ile iyi ki tanışmış konuşmuşum.

8- Rahatsız olduğun bir konu var mı?
Yok :)
9-Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?
Önerdiklerim oldu.Hatta birini konuk yazarlığa davet ettim bakalım inşallah kabul edecek.Ancak bir çoğu bu konuya mesafeliler. yaz yaz nereye varacağım diye düşünenlerde çok fazla.

***


İşte böyle.Çok keyifli bir mimdi. Bende aşağıdaki arkadaşlarımı ve yapmayan herkesi davet ediyorum

Aslıhan T.
Aslıhan T.

Ben Bir Fani..

14 yorum:

  1. sizi daha yakından tanıma şansı veriyor bu mimin cevaplanmasıyal. Kendinizi güzel ifade ediyorsunuz.

    YanıtlaSil
  2. Mimleri severim kişiyi daha çok tanıtıyor çünkü.
    senin blogunu da severim çok sıcak çünkü,
    seni de severim çok tatlısın çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meleğim benim :) Sende çok tatlısın hemde bir tanesin :) yorumun için teşekkür ederim

      Sil
  3. Merhaba,
    "Neden blog yazıyorsun?" sorusuna verdiğimiz cevap benzer. Fakat ben yazılarımda kendimi kısıtlamamak için yarı anonim açtım bloğumu. Henüz çok yeniyim ama sizin pişmanlığınızı dile getirdiğinizi gördükten sonra saırım doğru karar vermişim diyorum şimdi. serdaryaziyor.com'u ziyaret edip konuyla ilgili benim mim yazımı da okursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Aramıza hoşgeldin. Esas yorumum mim yazısının altında :)

      Sil
  4. böylece yeni bir blog daha tanımış olduk :) mimlerin faydaları..

    YanıtlaSil
  5. Blogları gezerken yolum sana düştü. Güzel mim olmuş canım. Seni biraz olsun tanıdığıma sevindim. Bana da beklerim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin :) teşekkür ederim :) gelirim tabii ki

      Sil
  6. Duygulandım.:)))
    Teşekkür ederimmm, öperim :* :)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim canım. Hem güzel yorumların hem de beni mimlediğin için. blog yazmak benim de hayatıma çok şey kattı. Bu ay ikinci yılım. Dolu dolu iki yıldı. şimdi blog yazmadığım okumadım blog arkadaşlarımın olmadığı dönem çok sıkıcı geliyor :-)

    Ben bu mimi yapmıştım canım. Yine de beni unutmadığın için tekrar teşekkürler :-)

    YanıtlaSil